korean air - airbus a330-200 - 2018

Zagreb i Seoul će od rujna 2018. tri puta tjedno biti povezani izravnim letovima

Korean Air, najveći zrakoplovni prijevoznik iz Južne Koreje koji leti prema 123 destinacije i spaja 43 zemlje svijeta, od rujna ove godine tri će puta tjedno povezivati glavni južnokorejski glavni grad Seoul i Zagreb, i to do kraja ljetnog i u zimskom redu letenja. Karte za spomenutu liniju će uskoro biti u prodaji. Linija Seoul – Zagreb će do kraja ljetnog reda letenja letenja biti izravna, a od zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul – Zagreb – Zürich – Seoul). Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05, dolaskom u Zagreb u 15:45. Iz Zagreba povratak će biti u 17:00 te dolazak u Seoul idući dan u 10:30.

Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakplovom tipa Boeing 787-9 Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom iz Seoula u 11:25 i dolaskom u Zagreb u 14:55. Iz Zagreba avion će ići za Zurich u 17, doći će u Zürich u 18:40 odakle će u 20:55 krenuti prema Seoulu u koji dolazi u 15:35.

Ovo je već treća cjelogodišnja zrakoplovna linija iz Zagreba prema Aziji. Emirates leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu.

Spomenuta linija “Seoul – Zagreb” dolazi u vrijeme turističkog booma Zagreba te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje – njih gotovo pola milijuna posjetilo je Hrvatsku prošle godine. Uz to, još jedna nova linija u Zagrebu pridonijet će dodatnom povećanju prometa Zračne luke Franjo Tuđman koje se kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala.

Tako je zagrebačka zračna luka nedavno dočekala ovogodišnjeg milijuntog putnika, čak 13 dana ranije nego ikad u povijesti, a od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 11%.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -