izabela kecan design - zagreb fashion destination - 2020

Zagreb Fashion Destination – Meštrovićev paviljon je na tenutak postao najljepša zagrebačka modna pista

Iz sezone u sezonu, Zagreb Fashion Destination pomiče granice i iznova oduševljava. Ideja povezivanja mode s ostalim granama umjetnosti, ono je što se uvijek može iščitati između redaka kada krene revija na ovoj manifestaciji. Bezvremenska ljepota umjetnosti, bila je inspiracija za ovogodišnji Zagreb Fashion Destination, koji je prve večeri u Meštrovićevom paviljonu, okupio brojne zaljubljenike u modu. ZFD postaje sinonim za umjetnički izričaj koji ne poznaje granice, a na hrvatsku modnu scenu, odašilje iznimnu kreativnost i bezgraničnu maštu, što je prva večer uz osam dizajnera, savršeno prikazala.

Manifestaciju je prvi otvorio sjajni Delight by Ivan Friščić, koji je i ovoga puta prikazao svu raskoš svoje nove kolekcije. U sklopu DeLight kolekcije za nadolazeće proljeće – ljeto, prikazan je i zaseban dio kolekcije s mornarskim printom, odnosno prugicama pod nazivom Eva jer je inspirirana tradicionalnim životom uz more, a sve pod pokroviteljstvom Podravke.

Callegari – talijanska škola mode i dizajna, u Meštrovićev je paviljon donijela uvijek inspirativnu kreativnost, dok je Anima M by Mirna Posavčević oduševila svojom debitantskom kolekcijom na ovogodišnjem ZFD-u. Uvijek ženstvena Anovi by Ivona Glavaš, prikazala je svoju viziju romantične žene, dok je Ivana Cvrlje svojim hrabrim modelima prikazala prekrasne haljine vrijedne pažnje. Kako se poigrati uzorcima, svakako je dokazala Dora i svojom vizijom oduševila prisutne, a Design by Izabela Kečan, zaslužna je što se na ovogodišnjem ZFD-u prikazala snažna i sofisticirana žena. A genijalne Mateyaneire ni ove sezone nikoga nisu ostavile ravnodušnim te su svojom maštovitom kolekcijom zatvorile prvu večer Zagreb Fashion Destinationa.

“Uspjeli smo dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je sinoć bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti – Meštrovićevom paviljonu. A bila je to tek prva večer ZFD-a”, rekao je Tonči Šundov, producent ZFD-a.

Ono što je osim sjajnih dizajnera izgledalo sasvim svjetski jest produkcija same manifestacije za koju su pristizale same pohvale. Video zidovi na kojima su se mijenjale pozadine, pratile su svaku od revija te samim time u potpunosti zaokružile priču o spajanju umjetnosti i mode. Može se reći da se na zidovima također odvijala umjetnost koja je svojim nevjerojatnim ugođajem obogatila prvu večer ZFD-a. Za prekrasne frizure pobrinuo se tim stručnjaka iz L’Oreal hair servicea, a za besprijekoran make up talentirana ekipa Callegari – talijanske škole mode i dizajna.

Brojni poznati poput Jelene Lešić, Lane Puljić, Gine Victorie Damjanović, Tare Rosandić, Ive Mihalić, Lane Gojak, Nike Turković, Minee, Tihane Harapin Zalepugin, Olge Pakalović te brojnih drugih, nisu propustili ovu večer prepunu divnih kreacija i uživanje u revijama i potpuno novom i svježem doživljaju mode.

Kreativni tim koji stoji iza ovog modnog projekta, iz sezone u sezonu postavlja visoke standarde za hrvatsku modnu scenu, a upravo je njihova vizija i konačan produkt, umjetnički izričaj pravih modnih znalaca.


  • foto: Goran Perešin

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged