z1 televizija - dokumentarni serijal "šarmantni peking" I 2022.

Z1 televizija predstavlja dokumentarni serijal “Šarmantni Peking”

Zagrebačka Z1 televizija od utorka, 13. rujna 2022. godine će započeti s prikazivanjem dokumentarnog serijala naziva “Šarmantni Peking”. Uz to, ovdje je riječ i o prvoj suradnji Z1 televizije s jednom od najznačajnijih i najprepoznatljivijih medijskih kuća Dalekog istoka – Televizijom Peking. Tako će se Zagrepčani pridružiti gledateljima diljem svijeta koji su se putem ovog serijala upoznali s pričom “moderne Kine izgrađene na bogatom povijesno-kulturnom naslijeđu”.


Šarmantni Peking jedan je od najgledanijih dokumentarnih serijala novijeg doba. On iz različitih kutova prikazuje život današnjeg stanovništva glavnog grada Kine, najmnogoljudnije zemlje svijeta. Gledatelji Z1 televizije će ju moći pratiti svakog utorka u terminu od 16.30 sati, ali i u kasnovečernjem terminu od 23 sata. Prepoznatljiva dokumentarna serija nastala u vrhunskoj kineskoj produkciji progovara o tradiciji, kulturi, načinu života, ali i urbanim elementima suvremene kineske metropole. Dokumentarni filmovi Televizije Peking već su ranije oduševili gledatelje diljem Europe. A sada će i domaća javnost upoznati ostavštinu Marka Pola, velikana koji nas je još u 13. stoljeću povezao s Kinom.

Z1 televizija predstavlja 20-ak epizoda dokumentarnog serijala “Šarmantni Peking”

Kroz dvadesetak epizoda na jedinstven način upoznat ćemo živu priču o modernoj Kini 20. i 21. stoljeća i njenoj prijestolnici. Također, upoznat ćemo i bogatu povijest i kulturu kineske civilizacije koja je kroz stoljeća postojanja oblikovala Peking kakav danas (u)poznajemo. Naime, autori dokumentarne serije prikazuju i brojne prirodne ljepote te kulturnu baštinu Pekinga. A upravo kroz Peking upoznat ćemo spoj tradicije, koja ima značajnu ulogu u istočnjačkim kulturama. No, vidjet ćemo i mladost i energiju kojom glavni grad Kine odiše. Novi serijal domaćim će gledateljima pokazati kako staro ne mora otići u zaborav. Vidjet ćemo kako se na povijesnom naslijeđu može izgraditi moderno društvo s novim šarmom i posebnostima.

Televizijska suradnja Z1 televizije i Televizije Peking dio je globalne inicijative Pojas i put (eng. Belt and Road Initiative). Podsjetimo, ova inicijativa već dugi niz godina povezuje zemlje jugoistočne Europe s Kinom. Pritom razmjenjuje ljude, znanja, kulturu, običaje i ljepote ovih, na prvi pogled, oprečnih svjetova. Glavni cilj inicijative je promicanje kulture, jezika, društvenih različitosti te promicanje buduće suradnje kada su u pitanju mediji, umjetnost, kultura, obrazovanje i gospodarstvo. Više informacija o ovoj inicijativi doznajte na Wikipediji. A što novo ima na Z1 televiziji doznajte na mrežnoj stranici na adresi z1tv.hr.

VIDEO NAJAVA: Šarmantni Peking je idealna prilika da se vidi što je Kina sačuvala od staroga, a što je u njoj novo

Tagged