z centar - ljubljanska avenija, špansko, zagreb - 21. kolovoz 2021.

Z centar Zagreb – otvoren novi trgovački centar na Ljubljanskoj aveniji u Španskom

Otvoren je Z centar, novi trgovački centar u Zagrebu! Prvi hrvatski trgovački centar nove generacije svečano je otvoren u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine u zagrebačkom naselju Špansko. Velikom otvorenju uz brojne Zagrepčane i njihove goste prisustvovala su i mnoga lica iz hrvatskog javnog života.

Sudeći prema velikom interesu, mnogi su s nestrpljenjem iščekivali uživo vidjeti ovaj mega objekt u koji je do sada investirano više od 620 milijuna kuna. Otvorenje započeto je svečanim puštanjem balona i glazbenim programom Saše Lozara te nastupom dječjeg zbora Bajka. Nakon njih su se rasplesale plesačice i plesači iz Transform Crewa, a za kraj nastupila je fantastična Lana Jurčević. Otvorenje koje je vodila Ive Šulentić završio je spektakularnim vatrometom uz zvuke DJ Summera.


Brojne velikodušne popuste i akcije zakupaca Z centra, kao dobrodošlicu svim posjetiteljima povodom otvorenja, mnogi građani su s oduševljenjem iskoristili. Mnogi od njih tek pristigli s godišnjih odmora svoje školarce tek trebaju opremiti za predstojeću školsku godinu.

“Jednako kao što su mnogi Zagrepčani jedva čekali otvorenje našeg objekta i sami smo s nestrpljenjem iščekivali uspješan dovršetak radova. Više od 250 stručnjaka i vrijednih građevinskih radnika još od kraja prosinca 2019. radilo je na izgradnji ovog objekta. Zbog toga danas s ponosom mogu reći da su već završene i predradnje za otvorenje drugog dijela objekta. Točnije, koncem listopada 2021. planiramo otvoriti preostale dijelove Z centra Zagreb“, rekla je Maja Medunović, menadžerica Z centra.

Z centar Špansko planira otvorenje velike dječje igraonice s inovativnim sadržajem

Krajem listopada 2021. godine Z centar namjerava otvoriti dječju igraonicu, a bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni. Trgovački centar Z uvodi i novost na hrvatskom tržištu – multibrend store za muškarce. On će se također otvoriti u drugoj fazi, kao i veliki casino. U budućnosti će se otvoriti i multiplex kino, prvo takvo u zapadnom dijelu grada.

Z centar će u finalu nuditi sasvim novi koncept “otvorenosti prema van”. Time će stanovnici brojnih zagrebačkih gradskih četvrti dobiti novo mjesto sa sadržajima kakvo do sada u regiji nitko nije realizirao. Investitori Z centra Zagreb sigurni su da će koncept objekta doprinijeti rastu kvalitete života lokalnog stanovništva, jer za posebno atraktivan i prostran središnji trg planirano je da postane centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja. Također, očekuje se da će ta lokacijom biti mjesto brojnih priredbi i događanja, što je osobito važno mladim obiteljima.

Z centar je prepun velikih i poznatih brendova

Ta grupacija upravo u Z centru ima najveće kvadrature svojih trgovina. One su sada okupljene na jednom mjestu – to su Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Odjeća i obuća bit će dostupna i u poslovnicama brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport. Za nakit i modne dodatke bit će zaduženi premium brendovi Prahir Fine Jewellery, De’llure, HETA i Optika Anda.

Hipermarket zakupca Plodine bit će poslovnica suvremenog prodajnog koncepta. Predviđeni Food court s 10 restorana i modernim caffe barovima dio bogate gastronomske i ugostiteljske ponude Z centra. Retail park Jug na donjoj etaži nudit će raznoliku ponudu trgovina za uređenje doma te kreativne materijale i tekstil s brendovima kao što su TEDi, Jysk i Hespo. Svoje poslovnice u Z centru imat će Farmacia, dm, Tinktura, Z House of beauty i Simple. Jedan od zanimljivijih zakupaca Z centra je Hall of Game, najveća gaming arena u Zagrebu koja će se protezati na više od 1.400 kvadrata. Također, odmah do Z centra se nalazi trgovački centar City Center One West, trgovina Lidl i restoran brze hrane McDonalds Špansko.

Uz više od 1.300 planiranih parkirnih mjesta, unutar podzemne garaže bit će smještena i besplatna punionica za električne aute. Punionica je predviđena za istovremeno punjenje čak osam električnih automobila s MOON punjačima. To je brend koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za električna vozila. Na radost više od 250 stručnjaka i građevinskih radnika koji još od kraja prosinca 2019. rade na izgradnji, već sada su završene i predradnje za otvorenje drugog dijela objekta. Osim velikog otvorenja krajem kolovoza, koncem listopada 2021. planirano je otvorenje velike dječje igraonica s inovativnim sadržajem i casina. Također, bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni.

Trgovački centar se ponosi svojom iznimnom protupotresnom gradnjom

“Ponosni smo na uspješno završen višegodišnji zahtjevan projekt ovog trgovačkog centra s brojnim sadržajima i kompleksnim projektantskim zahtjevima. Posebno zato što smo ostvarili vrlo kvalitetnu suradnju sa svim sudionicima gradnje i investitorima. Na projektu je sudjelovao veliki broj projektanata svih struka i ovom im se prilikom zahvaljujem na suradnji. Z centru želimo puno sreće, a posjetiteljima ugodnu zabavu i kupovinu”, rekla je Tanja Barišić Antolić, glavna projektantica centra iz tvrtke Pronad.

“Nakon više od 20 godina iskustva u realizaciji arhitektonskih projekata pa tako i trgovačkih centara, kod ovog objekta nam je ideja vodilja bila stvoriti centar nove generacije. Kako svojim suvremenim oblikovanjem, tako i dodanim vrijednostima te sadržajima. Cilj nam je bio pronaći koncept koji se organizacijski i urbanistički uklapa u zadanu matricu i okruženje. Ali i koncept koji sadržajno pruža optimum i sinergiju u odnosu na susjedne trgovačke sadržaje te obližnje stambeno naselje koje i dan danas raste. Neke od posebnosti projekta su i stvaranje velikog, ali intimnog vanjskog multifunkcionalnog dnevnog boravka za goste i korisnike centra te stanovnike okolnih gradskih četvrti kojima takvi sadržaji uglavnom nedostaju”, rekao je Alan Leo Pleština, direktor PULS-AR arhitekture. Ta tvrtka je i autor arhitektonskog oblikovanja interijera Z centra.

Z centar uručio je 20.000 kuna vrijednu donaciju predstavnicima udruge Mali zmaj

Sredstava će se iskoristiti za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Zagreba. Također, donacija je namijenjena i za rad logopeda. Oni će u suradnji s Udrugom pomoći štićenicima u lakšem i kvalitetnijem savladavanju prepreka i izazova.

Povodom otvorenja u Z centru Zagreb Špansko organizirali su i atraktivnu nagradnu igru. Osim glavne nagrade – električnog automobila Volkswagen ID.3 Pro Power 1st Edition Plus – kupci mogu osvojiti i MOON Wallbox punjač za električni automobil. Također, tu je i električni romobil MOON Alpha Two e-Scooter. Više informacija o samom Z centru Zagreb doznajte na službenim mrežnim stranicama na adresi zcentar.hr. Dodajmo, adresa novog zagrebačkog trgovačkog centra je Ljubljanska avenija 2b.

Tagged