z centar zagreb - trgovačko-zabavni centar | 2023.

Z Centar je najnoviji zagrebački centar – doznajte kako najjednostavnije možete doći do njega

Zagreb ima zaista puno trgovačkih centara i slobodno se za njega može reći da je prava shopping destinacija, no, jedan od njih se zaista ističe svojom ponudom, ali i ostalim zabavnim sadržajima, a to je Z Centar. Podsjetimo, ovo je prvi hrvatski trgovačko-zabavni centar nove generacije koji donosi i novi koncept “otvorenosti prema van”, a svečano je otvoren u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine, u zagrebačkom naselju Špansko. Ukratko, Z Centar Zagreb je podigao kvalitetu života lokalnog stanovništva, a njegov posebno atraktivan i prostran središnji trg je postao centralno mjesto susreta i druženja.


Z Centar Zagreb se, kako smo već naveli, nalazi u Španskom, u zapadnom dijelu grada Zagreba, točnije, na adresi Ljubljanska avenija 2b. I do njega zaista nije teško doći jer se nalazi na samom zapadnom ulazu u Zagreb i smješten je uz zagrebački gradski “autoput”. Naime, nalazi se točno na mjestu gdje završava Zagrebačka, a počinje Ljubljanska avenija.

A to znači da ako želit doći do njega, najjednostavnije je to napraviti autom. Jednostavno, vozite se najširom zagrebačkom avenijom – iz smjera istoka Zagrebačkom, a ako dolazite sa zapada Ljubljanskom – isključite se s nje i uđete na parking ovog trgovačkog centra. Ne brinite, ne možete ga promašiti jer će vas Z Centar odmah privući svojom bijelom bojom, ali i markantnim izgledom. A kada dođete na parkiralište, tamo vas čeka čak 1.300 parkirnih mjesta. Važno je spomenuti da ćete unutar podzemne garaže naći i besplatnu punionicu za električne aute.

Z Centar Zagreb je vrlo blizu autobusne, ali i tramvajske stanice

Z Centar Zagreb je vrlo pristupačan za sve koji žele doći u njega. Naravno, kako smo vidjeli, najlakše je doći autom. No, zagrebački javni prijevoz je vrlo dobar pa nema razloga da ne dođete i tim načinom. A to možete napraviti sa više linija i praktički iz bilo kojeg dijela grada. Preporučili bi korištenje autobusnih linija ZET-a 107 (Jankomir – Žitnjak), 116 (Ljubljanica – Podsused), 120 (Črnomerec – Gajnice – Prečko) i 168 (Savski most – Ježdovec – Prečko), jer se sve ove linije zaustavljaju točno ispred Z Centra na stanici Savska Opatovina.

No, ako više preferirate tramvaj i raspoloženi ste za kratku šetnju nakon uspješnog shoppinga ili ručka ili kave sa prijateljima na ugodnom trgu Z Centra, na samo desetak minuta hoda nalazi se okretište tramvaja Prečko. A tu možete sjesti na tramvaje linija 5 ili 17 koji voze svakih par minuta i odvesti se do Grada. A dobro je napomenuti i da tramvajske linije u Zagrebu voze od 0 do 24 sata. Pa ako pogledate kasnu projekciju filma u kinu Z Centra, ne morate se brinuti kako ćete kući. Tu je za vas noćna tramvajska linija 32. Naravno, ako vam se baš i ne pješači ili ste kupili jako puno stvari, uvijek je opcija nazvati TAXI. Naime, Z Centar je samo nekoliko kilometara udaljen od Trga bana Jelačića – tako da ni taj trošak neće biti velik.

Ako ste biciklist ili vozite romobil, do Z Centra ćete doći zaista bez ikakvih problema. Kako smo već spomenuli, ovaj centar se nalazi uz jednu od najmodernijih zagrebačkih avenija. A to znači da su na njoj jasno označene široke biciklističke staze i voziti se ovom avenijom pravi je užitak. Pa kada se već vozite biciklom, električnim biciklom ili romobilom ili rolama, svratite na pauzu u Z Centar. On je tu za vas i nudi vam sve što trebate. Više o zagrebačkom zabavno-trgovačkom centru nove generacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi zcentar.hr.

VIDEO: Adventure mini golf | Z Centar Zagreb

Tagged