yougov | what the world thinks | 2024.

YouGov preuzima CPS GfK i tako omogućava novi i dinamičan način razumijevanja o tome što svijet misli, želi i kupuje

YouGov, tvrtka koja se bavi istraživanjem javnog mišljenja, motivacije, želja i medijskih navika potrošača, preuzeo je poslovanje Consumer Panel Services od GfK SE (CPS GfK), tvrtke koja se bavi analizom kupovnih navika kućanstava diljem Europe. A ovo se preuzimanje se temelji na dugoročnoj strategiji rasta tvrtke YouGov, a doprinosi njenom jačanju u industriji robe široke potrošnje.

Ovom akvizicijom objedinjuje se i novi standard u podacima o ponašanju i stavovima. Kombinirana ponuda znači da će klijenti koji koriste usluge YouGov i CPS GfK moći dobiti uvid u svaki korak ponašanja kupaca. Od toga što, gdje, zašto i kako kupuju. Ugovorom se proširuje ponuda YouGova na europskom tržištu robe široke potrošnje i sektora maloprodaje. Dodajmo da CPS GfK donosi sa sobom panele iz 18 europskih zemalja koji dostavljaju podatke iz više od 100.000 kućanstava i 19 milijuna kupovnih putovanja. A YouGov će za postojećih 1.100 klijenata CPS GfK omogućiti pristup rastućem i ažuriranom izvoru uvida o potrošačima, kao i kontinuiranom istraživanju javnosti od 26 milijuna registriranih članova panela s 55 tržišta.

Ulaganje tvrtke YouGov u pažljivo planiran i razmotren integracijski program osigurat će neometanu tranziciju za klijente i suradnike CPS GfK. On će omogućiti ovim dvjema kompanijama iskorištavanje svih prednosti suradnje od prvog dana zajedničkog poslovanja. Vrijednost ugovora procijenjena je na početnu kupovnu cijenu od 315 milijuna eura te ubrzava realizaciju dugoročne strategije YouGova u smjeru daljnjeg ulaganja u tehnologiju, proizvode i platforme, uz paralelno proširivanje svojih korisničkih panela i završavanje akvizicija koje povećavaju njezinu geografsku mogućnost, kao i mogućnost prikupljanja podataka.

YouGov je međunarodna grupa za istraživanje podataka i online analizu

“Kada je YouGov izvršio akviziciju, to je bio trenutak koji je promijenio igru za CPS GfK. Ali i za naše klijente te tržište robe široke potrošnje. Ali i sektore maloprodaje širom Europe. Zajedno,će ove dvije tvrtke omogućiti klijentima razumijevanje svakog koraka kupca. Točnije, što kupuju i gdje, zašto i kako kupuju. Ali daju im i uvid u oglašavanja, lokacije i medije”, rekao je Stefan Heremans, predsjednik tvrtke CPS GfK.

“Ovo je značajan korak u našoj misiji omogućavanja da se čuje glas ljudi te podržavanja organizacijama različitih sektora pri donošenju boljih odluka. A zajedno tako definiramo budućnost istraživanja tržišta. YouGov i CPS GfK nadograđuju i dopunjuju snage jedni drugih te ova akvizicija rješava značajan izazov naše industrije. Objedinjavajući 60 godina iskustva CPS GfK u pružanju najkvalitetnijih podataka o ponašanju i vodećih podataka o stavovima kompanije YouGov na jednom mjestu, naši klijenti mogu u potpunosti razumjeti što svijet misli, želi i kupuje”, rekao je Steve Hatch, predsjednik Uprave YouGova.

YouGov je međunarodna grupa za istraživanje podataka i online analizu sa sjedištem u Londonu. Ona ima 1.800 zaposlenika u 37 ureda diljem svijeta. Njihova misija je ponuditi konkurentan uvid u ono što potrošački svijet misli. Inovativna rješenja pomažu priznatim svjetskim brendovima, vlasnicima medijskih kuća i agencijama da bolje planiraju, aktiviraju i prate svoje marketinške aktivnosti. S projektima u Velikoj Britaniji, Americi, Europi, Bliskom istoku, Indiji i azijsko-pacifičkoj regiji, imaju jednu od najvećih svjetskih istraživačkih mreža. Više o ovog grupaciji doznajte na mrežnim stranicama na adresi business.yougov.com.

Tagged