Yoga@Office / Tena Cuculić i Nikolina Milošević

Yoga at Office – prilika za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja pokraj radnog stola

Svi mi koji radimo ili smo nekada radili u uredu znamo koje posljedice na tijelo i um ostavljaju svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje. Radeći za računalom u zatvorenim prostorijama, često bez dovoljno kisika i pod konkretnim stresom, neminovno nam opada efikasnost rada.

Akumulirajući stres i duga razdoblja bez fizičke aktivnosti dovodimo se u stanje koje će u najboljem slučaju prouzročiti tromost u mislima, idejama, kreaciji i posljedično cjelokupnom radu.

O zdravstvenim i estetskim posljedicama ne treba posebno govoriti. Svatko od nas barem je jednom osjetio kako na naše tijelo utječe dugotrajni uredski život. U najboljem slučaju riječ je o laganom probadanju u kralježnici, ukočenosti u vratu i kojoj kili više.

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u ured!

Joga, drevni nauk o umu i tijelu proizašao je iz Vedskog znanja prije pet tisuća godina. Danas, joga je jedna od najraširenijih praksi umirivanja, balansiranja i energetiziranja tijela, duha i uma.

Prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u firmi, dok se termini, stil vježbanja i težina satova se prilagođavaju grupi.

“Za sada jogu vodimo u dizajnerskom studiju Market kolektiv te kreativnoj agenciji Imago. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi!”, rekla je Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Otvorena novoizgrađena sportska dvorana OŠ Posavski Bregi u Ivanić-Gradu

“Najčešće čujemo komentare poput Nisam dovoljno fleksibilan/na, Zar nije joga samo za žene i Ja imam previše godina za tako nešto. Tu smo da pokrenemo ljude, da razbijemo tabue i pokažemo vam dobrobiti koje joga donosi tijelu i umu”, smatra Nikolina Milošević, trenerica joge i također začetnica projekta.

Cilj projekta YOGA@OFFICE ponuditi je svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to nadohvat ruke – pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studia, stvara se svojevrsni team building i povezivanje između zaposlenika.

>>> DOZNAJTE VIŠE: Yoga @ Office

‘Svaki sat započinjemo sa mišlju Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana. Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energetiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi!”, kaže Nikolina, a Tena dodaje “Najčešće management kompanije koristi ovakvu vrstu sadržaja kao motivaciju te ona pokriva troškove. Tako zaposlenici dobivaju veliki boost za daljnju efikasnost u radu.”

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -