sony xperia5 2019

Xperia 5 – Sony flagship serija mobitela donosi kreativno iskustvo zabave u uglađenom dizajnu

Sony nastavlja svoju revoluciju pametnih telefona predstavljanjem modela Xperia 5, najnovijeg dodatka flagship seriji, donoseći ključne tehnologije Xperie 1 u kompaktni, moderan i uglađen dizajn. Xperia 5 donosi najbolje od Xperie 1 u manjem kućištu, zadržavajući 21:9 CinemaWide zaslon. Uglađeno metalno kućište zaštićeno je uz pomoć izdrživog Corning® Gorilla® Glass 6 sprijeda i straga, dok certificirani vodootporni IP65/IP68i štiti Xperiu 5 od vanjskih utjecaja.

“S Xperiom 5 smo uzeli ono što se našim korisnicima najviše svidjelo na modelu Xperia 1 i ugradili to u manje kućište, zajedno s najnovijom nagrađivanom tehnologijom tvrtke Sony. Xperia 5 nastavlja donositi beskompromisne performanse i vodeća iskustva u tehnologiji pametnih telefona, što je moguće samo sa Sonyjem”, rekao je Mitsuya Kishida, predsjednik Sony Mobile Communicationsa.

Napredna tehnologija u uglađenom i kompaktnom dizajnu

CinemaWide zaslon nudi više upotrebljive površine ekrana čineći ga idealnim za istovremeno korištenje dvije aplikacije. Opciju podijeljenog ekrana možete pokrenuti brzo i lako koristeći Side sense, 21:9 aplikaciju za pokretanje više prozora ili glasovnom naredbom.

Tri kamere, tri objektiva, beskrajne mogućnosti

Xperia 5 posjeduje BIONZ X™ za pametne telefone i naprednu kameru s tri objektiva, 12MP senzorima i Optical SteadyShot™ stabilizacijom slike. Sa 16 mm objektivom za super širokokutno snimanje, svestranim 26 mm objektivom i 52 mm objektivom za portrete i teleobjektivom (ekvivalent 35 mm objektivu), spremni ste za svaku prigodu.

Kod Xperie 1 Sony je prvi na svijetu uveo Eye AF tehnologiju u pametni telefon, a kod Xperie 5 navedenu tehnologiju uvodi još jedan korak dalje s unaprijeđenim poboljšanjima kamere preuzetim iz Sony Alpha fotoaparata. S Xperiom 5 možete pratiti akciju uz kontinuirano snimanje do 10 fps AF/AE praćenjem (Auto Focus i Auto Exposure), a posjeduje i unaprijeđene AF/AE izračune do 30fps, omogućavajući vam da zabilježite objekte u pokretu s velikom preciznošću.

Snimajte zadivljujuće slike slabog osvjetljenja sa svijetlim F1.6 objektivom, velikom 1.4µm veličinom piksela i Dual Photo Diode slikovnim senzorom. U kombinaciji s RAW tehnologijom potiskivanja buke, Xperia 5 proizvodi prekrasno oštre slike u slabom osvjetljenju.

Prvi puta predstavljena kod Xperie 1, Xperia 5 nastavlja voditi mobilnu kinematografiju do novih razina kroz podršku Sonyjevog odjela profesionalnih digitalnih kino kamera. Cinema Pro powered by CineAlta dodatno je unaprijeđen, dozvoljavajući vam da stvarate više projekata s različitim postavkama kao i nudeći više fleksibilnosti u podešavanju ravnoteže bijele boje, manualnog fokusa i razina snimanja zvuka točno kako ste zamislili. Kako bi upotpunili iskustvo, sada možete skraćivati video isječke i spajati ih zajedno za profesionalno kinematografsko snimanje u pokretu.

Novost kod Xperie 5, Photography advice pomaže spriječiti fotografske izazove, kao što je vaš prst ispred objektiva ili netko sa zatvorenim očima, osiguravajući vam da uvijek zabilježite savršenu fotografiju.

Xperia 5 također je kompatibilna s Sonyjevom aplikacijom Imaging Edge™ Mobile, omogućavajući vam da prenosite fotografije s vašeg Alpha ili Cyber-shot™ fotoaparata kako bi provjerili kvalitetu i lako dijelili sadržaj direktno s vaše Xperie 5 na društvene mreže.

Iskusite superiorno uranjanje u sadržaj uz 21:9 CinemaWide zaslon i Dolby Atmos zvuk

Xperia 5 donosi 21:9 – kinematografski omjer slike na manji faktor oblika, za iskustvo gledanja koje ostaje vjerno namjerama stvaratelja.

21:9 CinemaWide 6.1-inčni Full HD+ OLED zaslon pokreće Sonyjeva nagrađivana BRAVIA® TV tehnologija s X1™ za mobilne uređaje donoseći HDR (High Dynamic Range) remastering tehnologije za više kontrasta, boje i jasnoće.

Xperia 5 također posjeduje Creator opciju rada powered by CineAlta, inspiriranu Master Monitor reprodukcijom boje donoseći preciznost boje u pokretu. Kao i s Xperiom 1, Xperia 5 također posjeduje 10-bitnu tonsku gradacijuiv, predstavljajući bezbroj boja i dostavljajući veću dubinu crne, dok boje izgledaju prirodnije. Zaslon, zajedno s originalno osmišljenom obradom slike, podržava širok prostor boja ITU-R BT.2020 kao i DCI-P3 s Illuminant D65.

Faktor zabave dodatno je pojačan sustavom Dolby Atmos, podešenim u suradnji sa Sony Pictures Entertainment, za uranjajuće iskustvo zabave koje teče svuda oko vas s realizmom koji oduzima dah kada koristite slušalice ili ugrađene stereo zvučnike Xperie 5. Sonyjeve audio tehnologije, Hi-Res audio za žičani i bežični prijenos zvukav, DSEE HX i Stereo zvučnici omogućavaju vam da slušate glazbu u njenom izvornom obliku.

Zaokružujući iskustvo zabave, sada možete ojačati svoju igru uz unaprijeđeni Game enhancer koja vam omogućava da snimate igru uz rafalno snimanje zaslona pri 20 fps i sintetizirate svoj glas s Game enhancerovom funkcijom promjene glasa.

Ostanite povezani i zabavljeni cijeli dan

Xperia 5 sadržava novu opciju Smart connectivity kako bi osigurala da ste povezani na optimalnu mrežu. Koristi Sonyjev stroj za dubinsko učenje kako bi analizirala Wi-Fi signale i predvidjela probleme s vezom u bliskoj budućnosti. Smart connectivity će se automatski prebaciti na LTE mrežu kada predvidi bilo kakav problem u Wi-Fi mreži kako bi osigurala da uvijek imate optimalnu povezanost.

Xperia 5 posjeduje i najnoviju flagship Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobilnu Platformu s integriranim X24 LTE Modemom za poboljšane performanse s gigabit LTE povezanošću. Sadrži 4 x 4 MIMO tehnologiju koja podržava sve LTE pojase, jedinstveno uključujući i niske pojase, kako bi bili povezani čak i u područjima loše pokrivenima signalom.

Xperia 5 posjeduje i tehnologiju Smart Stamina, USB PD brzo punjenje i 3140mAh bateriju kako bi mogli uživati u zabavi cijeli dan.

Povežite Xperiu 5 s vlastitim stilom uz četiri sofisticirane boje: Plavu, Crvenu, Crnu i Sivu, kreirajući elegantan osjećaj dubine i boje. Zaštitne maske u boji također su dostupne za Xperiu 5, Style Cover View koji vam omogućava da vidite obavijesti i sadržaj čak i kad je zatvoren, Style Cover Back koji pomaže zaštititi uređaj od nezgoda te novi kožni Style Cover.

Dostupnost

Xperia 5 dolazi uz Android™ 9 Pie i dostupna je od listopada 2019. godine. Xperia 5 je dostupna za prednarudžbu od sljedećeg tjedna na odabranim tržištima Europe, u paketu s bežičnim slušalicama WF-1000XM3 opremljenim vodećom tehnologijom za potiskivanje buke u industriji.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -