weekend media festival 2020

Weekend Media Festival preskače 13. izdanje i vraća se u rujnu iduće godine

Nakon 12 uspješnih godina, Weekend Media Festival u svom 13. izdanju neće se održati zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da WMF nije samo konferencija ili samo festival, već je to Rovinj, more, zabava, sunce, predavanja i druženje, njegova uloga je posebna u specifičnom kontekstu regije. Zato se Weekend Media Festival se neće održati online niti u bilo kojem drugom obliku. Weekend ide samo ako se svi ti elementi mogu ispuniti te ako svi Weekendaši u tome mogu istinski uživati.

Svima koji su već kupili kotizacije bit će vraćen cjelokupni iznos uplate. Organizatori ističu da je sljedeće okupljanje u Rovinju rezervirano za iduću godinu. A tada će se svi posjetitelji moći zajedno prisjetiti uspješnih 12 godina najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije. A ovu, 2020. godinu, jednostavno ćemo preskočiti i što prije zaboraviti. Više o ovom WMF-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi weekend.hr.


“Želimo biti odgovorni prema Weekend zajednici. Iako se činilo da će se situacija s koronavirusom do jeseni stabilizirati, sada to više nije izvjesno. Zato smo se odlučili ne održati ovogodišnji Weekend Media Festival. Weekend nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tijekom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici ne dopušta nam da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend”, rekao je direktor festivala Tomo Ricov.

Video: Weekend Media Festival 2019

Tagged