ina - benzinska postaja zagreb-dubrava - rujan 2021.

Vlada RH ograničila rast cijena goriva – INA će neke vrste goriva prodavati do isteka zaliha

Vlada Republike Hrvatske odredila je da će se idućih 30 dana ograničiti rast cijena goriva – nafte i benzina, a na tu odluku reagirala je INA – Industrija nafte. Naime, tvrtka je poslala priopćenje u kojem se navodi da će neke vrste goriva prodavati samo do isteka zaliha. Konkretno, radi se o nekoliko vrsta premium goriva, a reagiranje prenosimo u cijelosti.

“Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva do isteka zaliha. Radi se o vrstama goriva Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus i Eurosuper 100 Class Plus.


Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima. Napominjemo kako je opskrba tržišta INA-inim standardnim gorivima sigurna, a ta goriva su Eurosuper 95, Eurodiesel i Eurodiesel plavi. U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom.”

Vlada je u četvrtak, 14. listopada, donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom se ograničava rast cijena goriva

Njome se maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost (PDV) određuju za motorne benzine u visini od 11,10 kuna po litri. Ovo vrijedi za goriva Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove. Ti dodatni troškovi moraju biti propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama INA-e na adresi ina.hr.

Video: Zdravka Demeter Bubalo, operativna direktorica Usluga kupcima i maloprodaje komentira buduću prodaju goriva Class Plus

Tagged