revolut and visa agreement | 2019.

Visa i Revolut će tijekom 2020. godine ponuditi svoj fintech proizvod u pet novih regija i na 23 nova tržišta

Visa i Revolut, vodeća fintech tvrtka u Europi, objavili su novi sporazum koji će omogućiti Revolutu da se proširi na svjetskoj razini. Koristeći prepoznatljivost brenda Visa, njezinu veličinu i globalnu prihvaćenost, Revolut će moći ponuditi svoj proizvod u pet novih regija, tako dobivajući pristup na 23 nova tržišta te sveukupno na 55 svjetskih tržišta. U skladu s uvjetima sporazuma, Revolut će uglavnom izdavati kartice brenda Visa tijekom svog globalnog širenja. Revolut potrošačima nudi široku lepezu digitalnih financijskih usluga putem mobilne aplikacije, uključujući razmjenu valuta, izradu budžeta i plaćanja s osobe na osobu (P2P), a sve je to povezano s Visa karticom.

Oslanjajući se na uspjeh postojećih sporazuma u Europi, Visa će Revolutu prvo omogućiti pokretanje u Australiji, Brazilu, Kanadi, Japanu, Novom Zelandu, Singapuru i u Sjedinjenim Američkim Državama, a dugoročnim planovima obuhvaćaju se Argentina, Čile, Hong Kong, Indija, Indonezija, Koreja, Malezija, Meksiko, Filipini, Saudijska Arabija, Južnoafrička Republika, Tajvan, Tajland, Ukrajina i Vijetnam.

“Veselimo se razvoju naše suradnje s Visom, svjetskim predvodnikom za digitalna plaćanja. A to će pretvoriti našu zajedničku viziju o jednostavnim, inovativnim iskustvima plaćanja u stvarnost. Novi sporazum s Visom dogodio se u pravo vrijeme za Revolut. Naime, tvrtka uskoro planira proširenje na veći broj drugih tržišta kako bismo još većem broju potrošača ponudili kontrolu, fleksibilnost i inovativne značajke u kojima naši europski klijenti uživaju već godinama”, rekao je Nikolay Storonsky, osnivač i glavni izvršeni direktor tvrtke Revolut.

Visa i Revolut izgradili su snažno partnerstvo tijekom protekle 2018. godine

Ta tvrtka za alternativno digitalno bankarstvo počela je izdavati Visa kartice klijentima diljem Europe u srpnju 2017. godine. Revolut je od tada uspio iskoristiti globalnu mrežu i mogućnosti Vise za vlastiti brz razvoj na svjetskoj razini koji je podrazumijevao izdavanje kartica s brendom Visa na svim velikim tržištima u Europi.

Revolut je učinio značajne pomake po pitanju isporuke inovativnih i jedinstvenih iskustava potrošačima u Europi. Oduševljeni smo proširenjem našeg odnosa jer Revolut želi ispuniti svoje ambicije o globalnom razvoju i zajednički povećati obujam Visine mreže. Obzirom na to da se Visa prihvaća na gotovo 54 milijuna prodajnih mjesta u više od 200 zemalja, imamo veličinu, iskustvo i znanje kojim možemo pomoći fintech tvrtkama poput Revoluta da se razviju na globalnoj razini”, smatra Jeni Mundy, glavna direktorica Vise za Veliku Britaniju i Irsku.

Tijekom protekle četiri godine Revolut je bio predvodnik po pitanju globalnih financijskih inovacija

Kako bi potrošačima omogućili bolje gospodarenje svojim novcem digitalnim putem, Revolut i Visa pružaju:

  • Fleksibilne, prilagodljive i jednostavne financijske usluge: Korisnici Revoluta mogu primati trenutne obavijesti o potrošnji, izrađivati analize potrošnje na mjesečnoj razini i budžete po pojedinačnim kategorijama. Mogućnost nadogradnje postojeće aplikacije Revolut s API-jima tvrtke Visa, uključujući usluge Visa Token Service i Payments Attribute Account Inquiry te Visa kartice s unaprijed uplaćenim sredstvima i debitne kartice, ponudit će sigurnost i brzinu koju potrošači očekuju kada koriste Visa kartice.
  • Jednostavna razmjena valuta uz niske troškove: Kao jedna od najpovoljnijih mogućnosti, korisnici Revoluta mogu plaćati u više od 150 valuta diljem svijeta. Ali oni mogu imati i tazmjenjivati do 29 valuta i kriptovaluta i to izravno putem aplikacije uz međubankovnu kamatnu stopu. Dodajmo, na raspolaganju su bitcoin, kanadski dolar, američki dolar, meksički pezo, britanska funta i euro.
  • P2P plaćanja: Jednim pritiskom prsta korisnici mogu odmah poslati i zatražiti novac bez naknade. A tako mogu podijeliti račun u restoranima i kafićima s bilo kojim korisnikom Revoluta u svijetu. Globalni dogovor Vise i Revoluta temelji se na dugoročnoj predanosti Vise fintech tvrtkama te podupire strateške poslovne prioritete tvrtke. U to se uključuje i Visa Direct. A to je platforma Vise koja omogućuje brža plaćanja za više od milijardu financijskih računa.
  • Visina rješenja za plaćanja između poslovnih subjekata (B2B) za mala i srednja poduzeća, ali i za globalna poduzeća.
  • Neprestanu predanost tvrtke Visa da pruži mogućnosti digitalnog plaćanja osobama bez bankovnog računa kroz programe socijalnog utjecaja.

O tvrtkama Visa i Revolut

Visa Inc. svjetski je predvodnik za digitalna plaćanja. Misija tvrtke je povezati svijet kroz najinovativniju, najpouzdaniju i najsigurniju mrežu za obradu plaćanja. I tako omogućiti pojedincima, tvrtkama i gospodarstvima da napreduju. Napredna mreža za obradu plaćanja, VisaNet, omogućuje sigurna i pouzdana plaćanja diljem svijeta. A ona može obraditi više od 65.000 transakcijskih poruka po sekundi. Potpuna usredotočenost tvrtke na uvođenje inovacija omogućuje brzi razvoj digitalne trgovine na bilo kojem uređaju, za bilo koga i bilo gdje. Dok se svijet prebacuje s analognog na digitalno, Visa koristi svoj brend, proizvode, ljude, mrežu i veličinu za preoblikovanje budućnosti trgovine. Više o ovoj tvrtci doznajte na Wikipediji.

Revolut su pokrenuli Vlad Yatsenko i Nikolay Storonsky, investicijski bankari Credit Suissea i Deutsche Banka. Točnije, ova usluga je pokrenta tijekom srpnja 2015. godine kao digitalna alternativa velikim bankama. Iako je ta fintech tvrtka u početku privlačila korisnike tako što im je omogućivala trošenje i prebacivanje novca u inozemstvu po međubankarskom tečaju, od tada je privukla više od 7 milijuna korisnika u Europi. I to svojim pregledom potrošnje, budžetiranjem, značajkama uštede i razmjenom kriptovaluta. Revolut je do danas prikupio otprilike 340 milijuna dolara od ulaganja uglednih društava poduzetničkog kapitala. A među ulagačima su Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital i DST Global. Sve što vas dodatno zanima o Revolutu doznajte na Wikipediji.

Tagged