Alen Gojčeta / VipNet Hrvatska

Vipnet predstavio jedinstveno sigurnosno rješenje u svojoj ICT ponudi

Vipnetova ponuda za poslovne korisnike – Vip Metronet Business Solutions, bogatija je za automatiziranu platformu koja omogućuje kompanijama pravovremeno i učinkovito otkrivanje sigurnosnih prijetnji i incidenata – Vectra Cognito rješenje. Primjenjujući umjetnu inteligenciju, Vectra Cognito rješenje prati kompletnu mrežu kompanije i pruža potpun uvid u napade i ponašanje napadača, pokrivajući sve uređaje i sustave, od cloud rješenja i podatkovnog centra do interneta stvari (Internet of things (IoT). U realnom vremenu pruža analizu, trijažu, korelaciju i prioritizaciju prijetnji uz njihovu automatiziranu detekciju.


Novo rješenje u ponudi predstavljeno je poslovnim korisnicima na Vip Metronet security breakfastu na kojem su uz Vipnetove stručnjake sudjelovali predstavnici tvrtki Vectra Networks i Yellowcube, koji su govorili o primjeni artificial intelligence i cybersecurity rješenja u zaštiti poslovanja.

Vectra Cognito monitorira sav promet i osigurava cjelokupnu fizičku i virtualnu infrastrukturu. Osim toga, ovo rješenje automatizira sigurnosne provjere s jasnim zaključcima i analizira ulaze iz sigurnosnih sustava, sustava za autentikaciju i SaaS aplikacija.

“Usporedno s porastom primjene umjetne inteligencije internetska sigurnost postaje izložena točka svih kompanija, čime sigurnost sustava postaje izazov. Pomoću Vectrinog Cognito sustava, koji je od sada dio naše ponude, kompanijama je na raspolaganju jedinstveno rješenje koje je u mogućnosti uz primjenu umjetne inteligencije prepoznati i spriječiti eventualne prijetnje i napade koji su danas sve češća pojava”, poručio je Alen Gojčeta, direktor ICT prodaje i rješenja u Vipnetu.

Vectra Cognito je samostalno rješenje, ali istodobno omogućuje integraciju s ostalim sigurnosnim platformama i vodećim SIEM, firewall, NAC i endpoint rješenjima. Svojom naprednom automatizacijom sprječava gubitak podataka, ali i udare na reputacije korisnika. Jedini je kandidat u Gartnerovom vizionarskom kvadrantu za 2018. godinu u okviru sustava za otkrivanje i sprječavanje upada.

“Vipnet je kao tehnološki lider snažno fokusiran prema implementaciji najnovijih i najboljih sigurnosnih rješenja za naše poslovne korisnike. Vectra Cognito rješenje predstavlja dodanu vrijednost korporativnoj sigurnosti, a njezin je implementacijski proces vrlo brz i krajnje jednostavan. Riječ je o revolucionarnoj platformi koja doprinosi cyber sigurnosti te drastično unaprjeđuje sigurnosne operacije kompanija”, smatra Tomislav Brezovec, rukvoditelj korporativne sigurnosti Vipneta.

Vectra Cognito najnoviji je dodatak Vip Metronet Business Solutions ponudi za poslovne korisnike. Podsjetimo, od prosinca prošle godine Vipnet i Metronet na tržištu djeluju pod zajedničkim brendom kao jedinstvena cjelina u pružanju telekomunikacijskih i ICT usluga poslovnim korisnicima – Vip Metronet Business Solutions, a poslovnim korisnicima na raspolaganju su sve usluge potrebne za moderno poslovanje u domeni telekom i ICT sektora.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged