vintage photo souvenir zagreb I 2022.

Vintage Photo Souvenir – zagrebački foto studio vas poziva da otputujte u prošlost

Bračni par iz Zagreba, Andrea i Dino Gulić, 2019. godine otvorili su foto studio Vintage Photo Souvenir u samom centru grada Zagreba. Na samim stepenicama koje vode do 1. kata u Tkalčićevoj 7, dočekat će vas predivna krinolina. A već samim ulaskom u foto studio Vintage Photo Souvenir uplovit ćete u prošlost… Tamo će vas dočekati 50-tak najljepših krinolina i odijela iz davnih vremena, dobro ćete se zabaviti te stvoriti predivne uspomene i fotografije kao iz doba naših djedova i baka.

Neobična fotografska radnja, koju su otvorili supružnici Andrea i Dino Gulić, nudi uslugu snimanja starinskih fotografija. A kako one izgledale što autentičnije, prije samog fotografiranja odabirete haljine i odjela sašivena po krojevima iz nekih davnih, povijesnih vremena. I dodajmo, fotografirati se možete u više od 30 povijesnih kostima!

“Ideju da otvorimo Vintage Photo Souvenir dobili smo putujući svijetom. Andrea se oduševila kad je prije par godina pozirala kao carica Sissy u Beču. Tada nam je sinula ideja da bismo i mi mogli nešto takvo otvoriti u Zagrebu”, rekao je Dino.

Slikajte se u jednom od 30 vintage kostima!

Andrea Gulić priznaje da je oduvijek obožavala knjige Marije Jurić Zagorke i lijepe haljine koje nose njezine junakinje. Zato je, kad su se odlučili pokrenuti posao, angažirala svoju prijateljicu, modnu dizajnericu Nikolinu Ribarić, da im sašije 30-tak povijesnih kostima. Dio su pak naručili iz Engleske i SAD-a, a detalje poput šešira, torbica, čipkastih rukavica, lepeza, tokica i vezenih suncobrana kupili su na sajmu antikviteta na Britanskom trgu.

Originalne Altdeutsch fotelje pronašli su kod majstora za restauraciju, dok je raskošno izrađeni starinski ormarić nekoć pripadao Andreinoj prabaki. Inače, sva odjeća sašivena je tako da se može prilagoditi raznim veličinama uz pomoć gumice ili čička. A zbog svoje jednostavnosti navlači se na postojeću odjeću.

U foto studio Vintage Photo Souvenir dolaze že­ne svih godina i statusa

“Dolaze dvadesetogodišnjakinje koje izgledaju kao mlade buntovnice, ali i šminkerice i fine gospođe sa unucima. Na fotografiranje također dolaze parovi i cijele obitelji. Za dragu gospodu imamo odjela iz raznih vremenskih razdoblja, kostime u stilu Kravat pukovnije i uniformu bana Josipa Jelačića. Za djecu također imamo odjela – od slatkih mornarskih odijela do haljinica u kojima klinci uživaju na snimanju”, rekli su Dino i Andrea.

“Najsmješnije su situacije kad mamama pred mališanima pod haljinu stavljamo jastuke. Na renesansne haljine idu dva na bokove, dok na onima iz 19. stoljeća jastuk ojačava stražnji dio, konkretnije – stražnjicu. Imali smo razne situacije i zgode. Jedne je gospođa dovela djecu da napravimo obiteljski portret prije nego što se presele u Irsku. Dolaze nam i djevojke kako bi naprave uspomenu koju onda poklone svojoj prijateljici, budućoj mladenki na djevojačkoj večeri. Zimi pak imamo studio uređen u božićnom stilu pa tako možete napraviti predivne fotografije kakve gledamo u starinskim božićnim filmovima”, dodali su supružnici Gulić.

Vintage Photo Souvenir – jedinstveni zagrebački foto studio

Fotografije koje u foto studiju Vintage Photo Souvenir dobijete veličine su A4 (210 x 297 mm). One su dodatno kompjuterski obrađene i uložene u paspartu, tako da poprimaju starinski štih. U ponudu su uvijek uključene jedna isprintana fotografija i pet dodatnih fotografija koje šaljemo mailom.

Cijena ponude naravno ovisi o broju osoba koje dolaze na fotografiranje. Također, nudimo i poklon bon za fotografiranje koji možete kupiti u studiju i pokloniti dragoj osobi. Podsjetimo, ovaj intage photo studio se nalazi u Tkalčićevoj ulici 7/1 u Zagrebu. Više informacija možete dobiti na broj telefona 099 512 3330, a više doznajte na njihovoj službenoj Facebook ili mrežnoj stranici na adresi vintagephotosouvenir.com.

FOTOGALERIJA: Vintage Photo Souvenir Zagreb

Tagged