književna nagrada v.b.z. 2020

V.B.Z. književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman – 10. veljače je rok za prijave

Izdavačka kuća V.B.Z. šesnaesti put je raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna.

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 10. veljače 2020. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom. Žiri će i ove godine djelovati u sastavu Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2019. godine bili su Josip Mlakić za roman Živi i mrtvi, Marinko Koščec za roman Wonderland i Jelena Marković za roman Escajg za teletinu, Davor Špišić za Koljivo, Nura Bazdulj Hubijar za Kad je bio juli, Hrvoje Šalković za Pravi se da ovo nisi vidio, Svjetlana Gjoni za Nula nemo, Predrag Crnković za Beograd za pokojnike, Dragan Pavelić za Proljeće u Karolinentalu, Aleksandar Novaković za roman Vođa, Ankica Tomić za Naročito ljeti, Ivica Prtenjača za roman Brdo, Marina Vujčić za roman Susjed, Lada Vukić za roman Specijalna potreba i Ivica Ivanišević za roman Knjiga žalbe, Marina Šur Puhlovski za roman Divljakuša te Olja Knežević za roman Katarina, Velika i Mala.

Ključne riječi (tagovi): - - - -