westgate shopping city | ožujak 2014.

Utjecaj Brexita: Hrvatska ima najveći trgovački centar u Europskoj Uniji!

Ujedinjeno Kraljevstvo i službeno od petka, 31. siječnja 2020. godine u ponoć više nije dio Europske Unije, a prve pozitivne posljedice za Hrvatsku su već vidljive. Brexit je Hrvatskoj donio novi rekord: Hrvatska, naime, sada se može pohvaliti da ima (površinom) najveći trgovački centar u Europskoj Uniji! Trgovački centar Westgate Shopping City, otvoren 2009. godine, broji gotovo 226.000 metara kvadratnih od čega je gotovo stotinu tisuća kvadrata prodajne površine. To Westgate svrstava među tri najveća trgovačka centra u Europi (i Rusiji) te od danas i najveći trgovački centar u Europskoj Uniji.

“Drago nam je da se Hrvatska može pohvaliti upravo Westgateom kao rekorderom u Europskoj Uniji. Ovo je potvrda i važnosti trgovine u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno čak 22% svih zaposlenih u Hrvatskoj. Ovaj rekord nam je poticaj da nastavimo s procesom revitalizacije centra u kojem smo u posljednjih godinu i pol otvorili nove trgovine na čak 40.000 kvadrata”, poručili su iz F.O. / Grupe koja upravlja centrom od sredine 2018. godine.

Kada je o veličini riječ – Westgate drži i još jedan zanimljivi rekord

Poslovna zona Westgate koja se nalazi uz sami centar je najveća privatna poslovna zona u Hrvatskoj s čak pola milijuna kvadrata komunalno potpuno opremljenog terena, a u sklopu poslovne zone su planirani zabavni, prodajni i uslužni sadržaji – od čega početkom ove godine kreće gradnja hotela uz sami Westgatea.

Inače, Westgate je od 2018. godine u procesu revitalizacije te je otvoreno više trgovina iz segmenata uređenja doma, za djecu i trudnice te trgovina modnih brendova koje nisu u velikoj mjeri prisutne u Hrvatskoj.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged