uspon i pad - prekretnice u ww2 / viasat history

Uspon i pad: Prekretnice u WW2 i Tajne mrtvih na Viasat Historyju

Donosimo vam najvažnije prekretnice koje obilježavaju mučnu i nasilnu ratnu povijest, pedeset Prekretnica Drugog svjetskog rata. Kroz vojne kampanje, velike bitke, povlačenja, poraze i pobjede, istražujemo što je odlučivalo o stanju na bojištima i iznad njih u Europi, Aziji i Sjevernoj Africi te na svjetskim oceanima.

Od prvog pucnja do posljednjeg oblaka u obliku gljive, priča o Drugom svjetskom ratu dotiče svaki kontinent, račva se, ponavlja se i gura dalje…

Također razmatramo političke i ekonomske dimenzije rata – tko je došao na vlast, tko ju je izgubio, kako je rat plaćen te kako se zadovoljavao njegov apetit za resursima. Te ćemo trenutke istraživati kronološkim redom u šest epizoda, a kamere su te prekretnice snimale na svakom koraku.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Radio stanice u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Od nestabilnosti uzrokovane posljedicama Prvog svjetskog rata i Versajskog ugovora do nade u mirnu budućnost poslije Drugog svjetskog rata i stvaranja Ujedinjenih naroda, donosimo vam jasan pregled toga kako je rat dobiven i izgubljen.

Povijesno – dokumentarna emisija Uspon i pad: Prekretnice u Drugom svjetskom ratu prikazivat će se na programu Viasat History svakog radnog dana od četvrtka, 15. kolovoza 2019. godine od 21 sat.

  • sezona 1
  • broj epizoda: 62 x 60 minuta
  • žanr: dokumentarni / povijesni / ratni
  • naslov originala: Rise and Fall: The Turning Points of World War II
  • godina: 2019.
dokumentarac `tajne mrtvih` / viasat history
dokumentarac TAJNE MRTVIH / viasat history

Tajne mrtvih

U prvoj epizodi, Kosti u ulici Craven, gledamo u skeletne ostatke barem desetero ljudi, među kojima je i nekoliko djece, koji su se pojavili u londonskoj rezidenciji Benjamina Franklina. Ljudi su se pitali ima li jedan od osnivača SAD-a i mnogo mračniju stranu jer su kosti bile pažljivo izrezane i izbušene.

U drugoj epizodi, Mračna zima u Jamestownu, ekipa arheologa kopa na nalazištu rane američke kolonije te otkriva nešto iznenađujuće: ostatke mlade žene, koji datiraju iz 1609., zakopane u podrumu. Bila je među prvim doseljenicima poslanim iz Engleske u Jamestown, a Indijanci Powhatan nisu im htjeli pomoći te su ubijali sve koji su izlazili iz tvrđave u potragu za hranom.

Povijesno – dokumentarna emisija Tajne mrtvih prikazivat će se na programu Viasat History od srijede, 14. kolovoza 2019. godine od 22.15 sati.

  • sezona 1
  • broj epizoda: 2 x 60 minuta
  • žanr: dokumentarni / povijesni
  • naslov originala: Secrets of the Dead
  • godina: 2017.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -