uber | advent u zagrebu 2021

Uber zabilježio 30-postotni porast stranih turista tijekom Adventa u Zagrebu 2022. godine

Strani turisti iz 115 različitih zemalja svijeta koristili su Uber kao soluciju za TAXI prijevoz po gradovima diljem Hrvatske tijekom adventskog razdoblja i zimskih blagdana. Prijevoznička tvrtka Uber je tako ponovila rezultate iz rekordne 2019. godine. Podsjetmo, tada je tvrtka zabilježila najveću potražnju za prijevozom tijekom manifestacije Advent u Zagrebu. Rezultati pokazuju porast korištenja Ubera među stranim turistima od preko 30 posto u usporedbi s istim razdobljem 2021. godine. A time se Uber još jednom pokazao kao jedna od najpopularnijih opcija prijevoza za turiste koji tijekom prosinca posjete Hrvatsku.

Za vožnju po Hrvatskoj Uber se, među stranim turistima, pokazao najpopularnijim među korisnicima iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Ukrajine te Francuske. Također, zanimljivo je da vožnja njihovim vozilima krajem 2022. godine bio iznimno popularan i među korisnicima iz daleke Australije.

I dok je Uber najpopularniji za kratke gradske vožnje, pojedini se korisnici svake godine odluče na rekordno dugačka putovanja. Tako je jedan korisnik stigao na blagdansko druženje na sam blagdan Božića, uz vožnju dugu čak 404 kilometra i to od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Klisa. Više o Uberu, globalnoj prijevozničkoj tvrtci, doznajte na mrežnim stranicama Wikipedije.

VIDEO: Take anBOAT This Summer in Croatia | Uber

Tagged