uber app | 2024.

Uber je zabilježio 50 posto više vožnji tijekom prosinca 2023. i siječnja 2024. godine

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, Zagreb je krajem prošle, 2023. godine, bio najposjećeniji hrvatski grad tijekom Adventa s porastom od 17 posto u dolascima i 10 u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine, a tu zagrebačku popularnost tijekom adventskih mjeseci potvrđuju i rezultati tvrtke Uber koja je, nakon uspješne ljetnje sezone, ostvarila značajan rast vožnji i tijekom zimskih mjeseci.

Naime, za vrijeme adventskog razdoblja, od 5. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. godine, Uber je u Zagrebu zabilježio porast putovanja od preko 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. A najpopularnije adventske destinacije Uber korisnika u Zagrebu bile su Zrinjevac i Kaptol. Što dodatno potvrđuje atraktivnost ovih lokacija u blagdanskom razdoblju. Kao i prošlih godina, osim kratkih gradskih vožnji korisnici su putovali i na znatno dužim relacijama. Naime, najduža vožnja od čak 417 kilometara zabilježena je od zagrebačke Zračne luke do Splita!

Usluge prijevoza ove tvrtke koristili su i brojni državljani dugih zemalja

Osim hrvatskih korisnika, tijekom zagrebačkog Adventa usluge su najviše koristili korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Francuske te Švicarske. I dodajmo, tijekom prosinca 2023. godine redefinirana je i usluga Uber Black. Tako je ta usluga tijekom Adventa ostvarila povećanje od nevjerojatnih 797 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine!

“Kao što rezultati pokazuju, Hrvati i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Nama je sigurnost prioritet u poslovanju, što dokazuju i brojne opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed ili dijeljenja vožnje s drugim korisnicima. Također, svaki korisnik ima pristup sigurnosnim značajkama koje su dostupne u aplikaciji. A za svaku je vožnju, po potrebi, na raspolaganju služba za podršku”, rekla je Morena Šimatić, generalna menadžerica tvrtke Uber u Hrvatskoj. A ukoliko ne znate što je to Uber, sve o toj tvrtci doznajte na Wikipediji.

VIDEO: David and Victoria Beckham Forger | Uber Eats

Tagged