uber 2020 - zaštitna maska

Uber je tijekom ljeta najpopularnijih opcija prijevoza uz Jadransku obalu

Uber je i ovog ljeta, unatoč pandemiji koronavirusa, ponovno bio jedna od najpopularnijih opcija prijevoza uz Jadransku obalu. U razdoblju od 1. lipnja do 1. rujna 2020. godine, turisti iz 78 različitih zemalja odabrali su Uber kao najsigurniju i najpouzdaniju opciju za kretanje Hrvatskom.

Od 78 zemalja turisti iz Velike Britanije, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država čine više od 50 posto stranaca koji su ovo ljeto u Hrvatskoj koristili Uber.

Nakon njih slijede Poljaci, Nijemci, Česi, Austrijanci, Švicarci, Nizozemci i Ukrajinci s ukupno gotovo 30 posto i time zatvaraju listu top 10 država. Unatoč ograničenjima vezanima uz putovanja i utjecaju koji je COVID-19 imao na turizam, u Rijeci, Splitu i Zadru, kao i Zagrebu, ostvaren je značajan oporavak, s potražnjom i do 80 posto u odnosu na prethodnu godinu.

“Otkako je lockdown završio, bilježimo pozitivne znakove oporavka i ponosni smo što pomažemo zajednici da se oporavi nakon vrlo izazovnog vremena. Hrvatska je strateški važno tržište za nas, stoga želimo nastaviti raditi i pružati podršku vozačima koji zarađuju preko platforme i korisnicima”, rekla je Giovanna D’Esposito, Uberova generalna direktorica za južnu Europu.Strani turisti Uberom su se najviše koristili u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu, dok su Hrvati izabrali Zadar, Dubrovnik i Split kao svoje omiljene destinacije. U Splitu je među turistima najpopularnija bila Zapadna obala i centar grada, u Dubrovniku su najčešće posjećivali Gruž i Pile, dok su se u Zadru najviše vozili do Puntamike, Varoša i Jazina. Zanimljivo, najduža vožnja ovog ljeta bilo je 491 kilometar dugo putovanje od Splita do Varaždina.

Uber Connect, usluga dostave paketa koju je Uber pokrenuo u travnju, često se koristila upravo na hrvatskoj obali, a korisnici su tijekom ljeta poslali i primili gotovo 3.500 paketa.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost i briga za zdravlje i dalje ostaje Uberov prioritet. Tvrtka je vozačima distribuirala 950 higijenskih paketa koji sadrže zaštitne maske, rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, Uber je usmjerio svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku.

Među njima je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku, kao i kontrolni popis unutar aplikacije putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Više o UBER-u doznajte na mrežnoj stranici na adresi uber.com/hr/.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -