start up accelerator - ris 2020

U tijeku su prijave za EIT Climate-KIC RIS akcelerator – startupovima do 50.000 eura!

Riječ je o drugom ciklusu EIT Climate-KIC RIS akceleratora – najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. U Hrvatskoj ga provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar. Izazove, ali i prilike poput pristupa međunarodnoj mreži kontakata, sjajnim edukacijama, mentoriranju i značajnoj financijskog podršci prihvatilo je i šest timova prve generacije EIT Climate-KIC-a. Oni se danas probijaju na tržištu i doprinose boljem sutra.

“Sudjelovanjem na EIT Climate-KIC akceleratoru postigli smo puno. Dobili smo iskustvo u razvoju poslovnog modela i edukaciju o tome kako se na što bolji način prezentirati ciljanoj publici. U moru pozitivnih iskustava koja smo primili, možda je najvažnija uspostava novih kontakata i prijateljstava koja su neprocjenjiva”, ovim riječima sudjelovanje u programu opisuje Marko Vinceković, osnivač nagrađivanog startupa Makabi Agritech.

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još 10 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije, ali i osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za klimatske inovacije diljem kontinenta.

“Nakon izvrsnih rezultata prva EIT Climate-KIC generacija, otvoren je novi ciklus prijava. Startupovi koji su prošli ovaj program razvili su rješenja koja pozitivno utječu na alarmantne klimatske promjene, pronašli su tržišne niše i privukli investitore. Inspirirajte se njihovim primjerom i prijavite na EIT Climate-KIC akcelerator. Uz značajnu financijsku podršku čekaju vas stručne edukacije i intenzivna mentorska podrška”, rekao je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

Akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa. Ulaskom u program timovi mogu primiti do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda:

  • timovi koji tek razvijaju poslovni model primit će do 10.000 eura;
  • timovi koji su u fazi validacije poslovnog modela i imaju prve klijente primit će do 25.000 eura;
  • do 50.000 eura očekuje startupove spremne za investicije i skaliranje;

Kako znate da tražimo baš vas?

  • razvojni ste tim ili startup koji se sastoji od barem 2 člana, tj. osnivača;
  • ukoliko imate startup, mlađi je od 5 godina;
  • razvijate klimatski – orijentirano inovativno rješenje;

Ohrabrite se i pridružite moćnoj šestorki u zajedničkom stvaranju bolje budućnosti! Prijave traju do 1. ožujka 2020. godine, a možete se prijaviti na stranici climate-kic.org.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -