dr. tomislav lauc - stomatološka poliklinika apolonija 2020

U Hrvatskoj se počinju provoditi prvi virtualni stomatološki pregledi

Dr. Tomislav Lauc, zagrebački stomatolog globalno priznat zbog svojih istraživanja i otkrića, uvodi prve virtualne stomatološke preglede u Hrvatskoj.


Pregled je prvenstveno osmišljen za hitne pacijente kako bi se smanjio broj dolazaka u ordinaciju i napravila pravilna trijaža prema naputcima civilnog stožera i preporukama Hrvatske komore dentalne medicine te Hrvatskog Stomatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Da bi pacijenti mogli pristupiti virtualnoj ordinaciji putem računala ili mobilnog uređaja, objedinilo se nekoliko platformi u jednu cjelovitu strukturu dentalne telemedicine.

“Zbog specifičnosti manualnog posla, dentalna medicina nije do sada koristila mogućnosti telemedicine, no krizna vremena zahtijevaju nove pristupe. Sustav omogućuje primjenu kod prvih pregleda pacijenta i izrade osnovnog plana stomatološkog liječenja, kontrolne preglede tijekom ortodontske terapije te analizu stanja kod manjih bolnih i neugodnih stanja koji ne potpadaju među hitne slučajeve koje treba hitno primiti tijekom pandemije korona virusa. Posebno je značajno da služi kao zamjena za pregled koji prethodi upućivanju na RTG snimanje. Naravno, sustav se može koristiti i kod redovitih kontrola nakon liječenja kao i nadopuna uz standardni stomatološki pregled”, rekao je dr. Tomislav Lauc, o čijem je posljednjem istraživanju o starenju lica pisao i The Times.

Kada je potrebna RTG snimka, stupa se u koordinaciju s radiološkim laboratorijima te se provodi osnovno planiranje terapije putem digitalnih RTG snimaka. Također, moguća je i izrada vizualizacije plana terapije, a kod ortodontskih pacijenata i simulacija pomaka zuba.

“Snimke pacijenata rade se snimanjem izvan usta prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije u laboratorijima koji su za to osposobljeni. Potom se one pregledavaju također putem interneta, što ćemo kao i virtualne preglede provoditi iz prostora poliklinike, ali i iz domova pojedinih doktora koji su na radu od kuće”, naglasio je dr. Lauc.

O Poliklinici Apolonija

Poliklinika Apolonija jedna je od najstarijih privatnih zagrebačkih stomatoloških poliklinika, a nastavak je tradicionalne obiteljske zubne ordinacije dr. Mire Jukić Lauc. Jedna je od tehnološki najnaprednijih stomatoloških ustanova u Hrvatskoj, a njihove usluge obuhvaćaju područje ortodoncije, protetike, implantologije, dijagnostike te rehabilitacije zuba, usta i cijelog žvačnog sustava.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged