vukovarsko pivo - 2018

Tvrtka “K pivovari”, tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, kupila brend “Vukovarsko pivo”

Tvrtka “K pivovari”, tvrtka kćer “Zagrebačke pivovare”, vodeće domaće pivovare, potpisala je ugovor s “Vukovarskom pivovarom” o kupnji brenda “Vukovarsko pivo”. Istovremeno kreću u investiranje u novi proizvodni pogon u Vukovaru s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje. Radi se o višemilijunskom ulaganju, a prve boce Vukovarskog piva s nove proizvodne linije očekuju se do sredine ove godine. Vukovarsko pivo je svijetlo nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim kafićima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva je Vukovarsko pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom zbog njegovog okusa.

“Iznimno smo ponosni što Vukovarsko pivo od ove godine postaje dijelom pivske obitelj tvrtke K pivovari te će se tako sada naći uz bok novom pivskom brendu Grif mikropivovare. Novim ulaganjem u Vukovarsko pivo zadržat ćemo sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled te mu dati vjetar u leđa i priliku da se istakne na hrvatskom tržištu”, komentirala je potpisivanje ugovora s Vukovarskom pivovarom direktorica tvrtke K pivovari Tina Puhalo Grladinović.

i priče koja nosi sjećanja na grad Vukovar. U međuvremenu je taj pivski brend zamalo pao u zaborav, na žalost brojnih ljubitelja piva.

Ulaganje u Vukovar i vrijednu investiciju kojom se kreće u otvaranje novog proizvodnog pogona u Vukovaru komentirao je i predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro: “Otvaranjem novog proizvodnog pogona omogućit ćemo Vukovarcima nova radna mjesta, a Vukovaru pomoći u gospodarskom razvitku. Kao vodeća pivovara na tržištu, vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo stvaranju pozitivnog investicijskog ozračja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru i gradonačelniku Ivanu Penavi na pomoći i susretljivosti oko pronalaska adekvatnog prostora za novi početak proizvodnje Vukovarskog piva.”

“Posebno nas veseli što su tvrtka K pivovari i Zagrebačka pivovara prepoznale potencijal Vukovarskog piva i odlučile mu dati priliku za dodatan razvoj. Ova nova suradnja predstavlja dobar primjer ulaganja u lokalnu zajednicu jer su upravo nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka naših građana u Vukovaru”, koliko je ta investicija važna za poticanje daljnjih ulaganja u lokalnu zajednicu istaknuo je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

O tvrtci “K Pivovari”

K pivovari je tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, najvećeg domaćeg proizvođača piva, koja posluje na istoj lokaciji u zagrebačkoj Ilici još od 1892. godine. U portfelju tvrtke K pivovari nalazi se i pivnica Pivana te novoizgrađena mikropivovara Grif, u kojoj se proizvode svježa, nepasterizirana i nefiltrirana piva od vrhunskih sastojaka iz cijelog svijeta, u malim količinama.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Tvrtka “K pivovari”, tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, kupila brend “Vukovarsko pivo”

Comments are closed.