vršilnica - novi dvori jelačićevi - zaprešić - 2021.

Turistička zajednica Zagrebačke županije – edukacija na temu EU fondova

Turistička zajednica Zagrebačke županije u Vršilnici – Novi Dvori u Zaprešiću, organizirala drugi sastanak koordinacije sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije. Nakon održane koordinacije održana je edukacija na temu EU fondova – priprema za novo programsko razdoblje 2021.-2027., na kojoj su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Zagrebačke županije.

Na edukaciji su prikazane mogućnosti sufinanciranja projekata u sektoru turizma te je omogućeno izlaganje potencijalnih projektnih ideja i projekata u pripremi.

Na terenu je uočena potreba definiranja strateškog planiranja, također i važnost očekivanih rezultata potencijalnih projekata te nužne kriterije koji isti moraju ispunjavati, a najvažniji korak je suradnja svih dionika. Ivana Alilović, direktorica TZZŽ, istaknula je kako pandemija koronavirusa uzrokovala značajne poremećaje u globalnom gospodarstvu i utjecala na spremnost ljudi za putovanje.

Od ožujka 2020. godine čitav turistički lanac vrijednosti koji definira industriju – obuhvaćajući zrakoplovne tvrtke, autobusne i željezničke kompanije, brodove za krstarenje, hotele, restorane, atrakcije, turističke agencije, turoperatore, internetske putničke subjekte i druge – ušao je u stanje “suspendirane animacije”. Sasvim je jasno kako turistički sektor osjetljiviji je od ostalih sektora na vanjske šokove, jer često nema alternativa.

“Na današnjoj edukaciji želimo ukazati važnost revitalizacije turističkog sektora  – sektor mora postati održiviji, inovativniji i otporniji u budućnosti. Jasno je prema smjernicama Europske Komisije kako će rješenje vjerojatno biti lokalno i europsko, digitalno i zeleno. Ovime se pokazuje inicijativa regionalne turističke zajednice kao stručnjaka u turizmu koji mogu najbolje prepoznati lokalne i regionalne razvojne potrebe i potencijale”, rekla je Ivana Alilović. Više informacija o tome što radi Turistička zajednica Zagrebačke županije doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi visitzagrebcounty.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -