nautički turizam / hrvatska, jadransko more / foto: aleksandar gospić / 2020.

Turistička pristojba u nautici plaćat će se isključivo putem online portala

Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, turistička pristojba u nautici naplaćivat će se jedino i isključivo putem mrežnog portala. Tako će nautičari na Jadranskom moru koji su vlasnici plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma, istu više ne mogu kupiti u prostorijama lučkih kapetanija i ispostava.

“Riječ je o portalu kojeg smo pokrenuli u srpnju 2020. godine i koji je odlično prihvaćen među nautičarima. Osim hrvatskog, portal je dostupan na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. U pripremi su i prijevodi na ostale jezike, s fokusom na tržišta koja generiraju najznačajniji broj nautičkih gostiju”, rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Portal nautika.evisitor.hr podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brandova. Nakon izvršenog plaćanja turističke pristojbe nautičar će dobiti potvrdu na svoju email adresu. Potvrdu će morati čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu. Također, sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari istu mogu platiti prema duljini plovila, a od 2020. godine i prema broju osoba, odnosno broju noćenja.

Turistička pristojba u nautici ima novi način naplate, a obavijesti su na devet jezika

Za potrebe informiranja turista o novom načinu plaćanja turističke pristojbe kreirani su i posebni promotivni materijali. Oni sadrže upute za korištenje portala, a dostupni su na devet jezika. To su engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, češki, nizozemski, francuski i poljski. Dodajmo kako se za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (čarter/kruzing) nije promijenio način organizacije naplate. Tu turističku pristojbu plaćaju pravnoj ili fizičkoj osobi s kojom su ugovorile pružanje usluga na plovnom objektu.

“Online naplata turističke pristojbe u nautici dodatni korak u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Hrvatska svojim gostima jamči kvalitetnu i sigurnu uslugu. To je iznimno važno u okolnostima globalne pandemije koronavirusa”, dodao je Kristjan Staničić.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -