uber - advent u zagrebu - 2021.

Turisti iz čak 106 zemalja koristili Uber usluge tijekom Adventa u Zagrebu

Uber je tijekom prosinca 2021. godine zabilježio značajan porast broja vožnji međunarodnih korisnika koji su posjetili Hrvatsku. U usporedbi s istim razdobljem u 2020. godinu, Uber je u Zagrebu koristilo gotovo pet puta više međunarodnih turista i preko četiri puta više na razini cijele Hrvatske. Osim toga, Uberom su se u Hrvatskoj tijekom adventa vozili korisnici iz čak 106 različitih zemalja svijeta. Uber se još jednom pokazao kao jedna od omiljenih opcija gradskog prijevoza za brojne turiste koji su posjetili Hrvatsku tijekom adventa.


Rezultati pokazuju kako se mobilnost tijekom adventa u Zagrebu oporavila u odnosu na 2020. godinu. No, iako je zabilježen je veliki priljev stranih turista u glavni grad, još uvijek nisu dosegnute razine koje su bile prije pandemije koronavirusa. Kako smo spomenuli, popularne lokacije u Zagrebu posjetili su korisnici Ubera iz čak 106 zemalja svijeta. Među njima su turisti iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, a zanimljivo je da se Uberom u Hrvatskoj vozio značajan broj korisnika iz Kazahstana.

Gradske vožnje su i dalje najpopularnije

No, neki korisnici odlučili su se na nešto dulja putovanja. Među kojima se ističe prijevoz Uberom od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Pule, dugačak čak 288 kilometara. A to je ujedno i najdulja vožnja zabilježena tijekom adventa. Rezultati još jednom potvrđuju kako Uber odlično nadopunjuje hrvatsku turističku ponudu. Ujedno, ova prijevoznička tvrtka olakšava mobilnost korisnicima, kao jedan od omiljenih načina prijevoza tijekom posjeta Hrvatskoj.

Sigurnost i dalje ostaje Uberov prioritet. Tvrtka je vozačima distribuirala higijenske pakete koji sadrže zaštitne maske, rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, tvrtka je usmjerila svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku. Među njima je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku. Tu je i kontrolni popis unutar aplikacije, putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi poštuju li se sigurnosne mjere prije spajanja na platformu. Više o Uberu doznajte na mrežnim stranicama na adresi uber.com.

Video: Uber – We reimagine the way the world moves for the better

Tagged