tifon benzinska pumpa / 2021.

Tifon koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora

Tvrtka Tifon je postala nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe. Taj certifikat potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.

S obzirom da je briga o okolišu primarni cilj Tifonove strategije društveno odgovornog poslovanja, ZelEn certifikat naglašava nastojanja za brigu o okolišu. Naime, Tifon se u svom poslovanju vodi najnovijim trendovima na području ekologije, kako bi u što većoj mjeri smanjio negativan utjecaj na okoliš.


Tako su svi mobilni i statični spremnici za goriva opremljeni vrhunskom opremom koja osigurava da isparavanja goriva budu svedena na najmanju moguću mjeru. Zbrinjavanje otpada se vrši isključivo na ekološki prihvatljiv i siguran način. Također, prilikom gradnje novih objekata primjenjuju se najnovije tehnologije i vrhunski standardi zaštite.

Tifon je član MOL Grupe, a poslovanje joj se vodi dugoročnom strategijom održivosti koja u potpunosti prati smjernice europskog Zelenog plana

Time MOL Grupa naglašava kako je vizija kompanije postati ključni igrač u kružnoj ekonomiji niske emisije CO2 u CEE regiji. Uz to, tržištu nude i održive materijale te goriva s niskom razinom ugljika. Implementacijom održive strategije u svoje poslovanje te uvođenjem konkretnih mjera, Tifon prelazi na čisto kružno gospodarstvo. To radi kako bi aktivno sudjelovao u zaustavljanju klimatskih promjena, obnovi biološke raznolikosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

“Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo uspjeli za sve svoje poslovne potrebe iskoristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora. Ovime dodatno pridonosimo čišćem i zelenijem okolišu, što je ujedno i jedna od važnijih stavki ka održivom razvoju društva u cjelini. Ono što je možda i najvažnije je činjenica da nabavom zelene električne energije, aktivno podižemo razinu energetske učinkovitosti. Također, direktno utječemo na smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova. Smatram da svi imamo veliku odgovornost prema okolišu te očuvanju prirode, kako bismo mogli i budućim generacijama osigurati zdraviji i zeleniji život. A to je ujedno i jedno od prioriteta Europske unije. Vjerujem da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale na ovaj korak, kako bismo zajednički bili aktivni sudionici pozitivnih ekoloških promjena u društvu”, rekao je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

O certifikatu ZelEn

ZelEn je namijenjen onim poslovnim subjektima koji su se u svom poslovanju odlučili na društveno odgovorno poslovanje. Uz to, prati se i ponašanje, briga o okolišu te korištenje energije iz obnovljivih izvora. Do sada je više od 130 poduzeća u Hrvatskoj odabralo ZelEn.

Dodajmo da je u osnovani ZelEn fond prikupljeno više od 4,5 milijuna kuna, a ta sredstva su namijenjena za socijalno osjetljive kategorije. Više o certifikatu ZelEn doznajte na mrežnim stranicama na adresi zelen.hep.hr.

O tvrtci Tifon

Tifon d.o.o. član je MOL Grupe. Na hrvatskom tržištu svoje proizvode i usluge plasira na 46 prodajnih mjesta i Skladištu naftnih derivata u Zaboku. Tifon zapošljava oko 500 visoko motiviranih i obrazovanih djelatnika, koje pomno prati u razvoju njihovih karijera uz stalnu edukaciju. Tifon u Hrvatskoj planira i nadalje ulagati u vrhunsku kvalitetu svojih prodajnih mjesta i obučavanje osoblja. Naglasak poslovanja će biti i na kreiranju novih ponuda u skladu sa suvremenim trendovima.

Gastro koncept Fresh Corner na Tifonovim prodajnim mjestima nudi najvišu kvalitetu gastronomske usluge s naglaskom na svježe namirnice po pristupačnim cijenama. Tako u Tifon Fresh Corneru kupci mogu pronaći uvijek svježe pripremljene sendviče, hot dog, pekarske proizvode te iznenađujuće ukusnu kavu. Više o Tifonu doznajte na mrežnim stranicama na adresi tifon.hr.

Tagged