the watcher post | 2024.

The Watcher Post, portal specijaliziran za političke i gospodarske analize, dostupan je i europskim čitateljima!

The Watcher Post, portal specijaliziran za političke i gospodarske analize, od utorka, 16. travnja 2024. godine, dostupan je i europskim čitateljima. Sjedište portala bit će u Bruxellesu, a ovaj će medij svakodnevno donositi vijesti iz europskih institucija i izvještavati o događanjima na međunarodnoj business sceni. Osnivač portala je medijska kuća Urania, a Andrea Vodanović, hrvatska stručnjakinja za odnose s europskim institucijama, postaje direktorica Uranie za europsku politiku.

The Watcher Post pratit će gospodarska i politička zbivanja, no, on će i pružati pravovremene informacije o novostima u Europi i Europskoj uniji. I dodajmo, ovaj news portal će objavljivati članke na više jezika autora iz različitih europskih država. A to će, kako se nada uredništvo, “otvoriti vrata za blisku suradnju sa zakonodavcima svih država članica Europske unije, kao i međunarodnim tvrtkama koje redovito prate događanja u institucijama Europske unije i s njima surađuju”.

Andrea Vodanović, hrvatska menadžerica s bogatim iskustvom u europskim institucijama, imenovana je direktoricom za europske politike medijske kuće URANIA. A Piero Tatafiore, direktor The Watcher Post Italia, bit će glavni urednik i europskog portala. I dodajmo, ovaj portal kojeg možete pronaći na mrežnoj adresi thewatcherpost.eu se lansira uoči europskih izbora koji se održavaju od 6. do 9. lipnja 2024. godine, a koji će označiti početak novog saziva europskih institucija.

The Watcher Post uz analize i tekstualne formate donosi i video sadržaj

“Odluka o pokretanju novog portala u Brusselsu na početku novog mandata europskih institucija odgovor je na potrebu komuniciranja europskih tema direktno s mjesta gdje one nastaju. Ponosan sam što ćemo na ovaj način pružiti prostor za iznošenje stavova poduzetnika i građana. A istovremeno ćemo i pridonijeti razumijevanju procesa donošenja odluka u europskim institucijama. Cilj nam je u konačnici promovirati međusobno razumijevanje. Ali i potaknuti raspravu o ključnim pitanjima od interesa za cjelokupno društvo”, rekao je Giampiera Zurla, predsjednik uprave medijske kuće URANIA.

Produkcija sadržaja odvijat će se u suradnji s Total.eu, europskom medijskom agencijom za video produkciju. Dodajmo, njezin osnivač i direktor je Alessio Pisano, novinar specijaliziran za europske teme. Video sadržaj, koji je postao zaštitni znak otkad je pokrenut u Italiji, nastavit će biti jedna od ključnih prepoznatljivosti. Tako će tijekom lipnja u suradnji s UTOPIA Studios krenuti emitiranje TV talk show formata s gospodarskim i političkim analizama. A te emisije će označiti internacionalizaciju postojećih emisija koje se emitiraju u Rimu i Milanu.

Emitiranje video priloga krenut će u tjednu europskih izbora

Višejezični televizijski formati omogućit će direktno uključivanje ključnih donositelja europskih politika, stručnjaka i poduzetnika u raspravu o europskim pitanjima. I napominjemo, emitiranje će započeti u tjednu europskih izbora.

“Naš je cilj približiti zakonodavstvo EU-a industriji, a industriju zakonodavcima, otvarajući prostor za raspravu. Institucije EU žude za većim sudjelovanjem građana na izborima, baš kao što to žele kandidati i političke stranke. U isto vrijeme, industrija želi znati i razumjeti cijeli proces donošenja odluka. I zato smo tu”, rekla je Andrea Vodanović, direktorica europskih politika medijske kuće URANIA.

“Medij koji pokriva politiku, gospodarstvo i druge ključne događaje, ne može zanemariti dinamiku Europske unije. Zato ćemo promptno izvještavati o tome kako i kada se donose odluke u Brusselsu. Ostajući nepokolebljivi u svojoj predanosti, ustrajat ćemo u održavanju naše filozofije. Točnije, nije nam cilj biti najbrži u izvještavanju što se događa. Naš cilj je odgovoriti na pitanje zašto se to događa”, dodao je Piero Tatafiore, direktor The Watcher Posta.

Tagged