telemach hrvatska & optima telekom - 2022

Telemach preuzeo Optima telekom – uz mobilne usluge nudit će i televizijski sadržaj

Telekomunikacijska tvrtka Telemach završila je proces stjecanja većinskog broja dionica Optima Telekoma. Tako će korisnicima Telemacha će biti omogućena “konvergencija s uslugom mobilne telefonije te još bogatiji televizijski sadržaj”.


Nakon što je u srpnju 2021. godine United Grupa potpisala kupoprodajni ugovor s Hrvatskim Telekomom i Zagrebačkom bankom o preuzimanju većinskog broja redovnih dionica Optima Telekoma, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je koncentraciju Telemacha Hrvatske i Optima Telekoma. S posljednjim regulatornim odobrenjem ostvareni su svi preduvjeti za konačno zaključenje prodaje. A temeljem nje će Telemach Hrvatska postati vlasnikom 54,31 posto dionica Optime.

Telemach ulaže milijardu kuna u postojeću i novu 5G mrežu

Ulaskom Optima Telekoma kao najnovijeg člana u United Grupu, Optima i njezini korisnici imat će koristi od svih dosadašnjih i planiranih investicija United Grupe i Telemacha. A to uključuje i ulaganje od gotovo milijardu kuna u modernizaciju postojeće i izgradnju najnaprednije 5G mobilne mreže. Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga Optima Telekoma i Telemacha, korisnicima Optime bit će omogućena konvergencija s mobilnom uslugom. A uz to i još bogatiji i raznovrsniji televizijski sadržaj.

Ulaskom u Telemach i United Grupu, Optima Telekom je, kako iz tvrtke tvrde, “stekao pouzdanog partnera”. Tako će se “značajno unaprijediti dosadašnje poslovanje i otvoriti nove mogućnosti za kompaniju”. Nova perspektiva očekuje i zaposlenike Optima Telekoma, njih 400. Oni dobivaju priliku sudjelovati u stvaranju novih vrijednosti za sve hrvatske građane. No, napredovat će i Optima Telekom. Dodajmo da će njegovi korisnici nastaviti koristiti usluge pod uvjetima dogovorenim i reguliranim kroz njihove trenutne ugovore. Više informacija o novim uslugama doznajte na mrežnim stranicama na adresi telemach.hr.

“Sinergijom znanja i iskustva donijet ćemo bolju perspektivu za korisnike Optime, kojima će uskoro biti omogućeni konvergentni paketi mobilnih i fiksnih telekomunikacijskih usluga i TV usluge najnovije generacije. Ovom akvizicijom Telemach postajemo ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži. Također, nastavljamo sa snažnim ulaganjem u najnaprednije tehnologije kojima podižemo kvalitetu naših usluga. Zajedno s Optimom bit ćemo u mogućnosti konkurirati postojećim operatorima i to s jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom konvergentnih usluga”, rekao je predsjednik Telemach Hrvatska Adrian Ježina.

Tagged