davorin cetto / ceo / syntio croatia / 2022.

Syntio je prva hrvatska data engineering tvrtka koja se našla na listi Financial Timesa

Syntio je hrvatska IT tvrtka koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu. A prema Financial Timesu tvrtka je zauzela 225. mjesto na listi najbrže rastućih europskih tvrtki. Promatra li se isključivo pozicija u IT sektoru, Syntio je na 55. mjestu u Europi, odnosno prvi u Hrvatskoj, s ostvarenim rastom od čak 673,74% u razdoblju od 2017. do 2020. godine. Dodajmo da se na ljestvici jednog od najuglednijih poslovnih listova na svijetu našlo se još šest tvrtki iz Hrvatske.


“Tvrtku smo osnovali u Zagrebu 2017. godine. Od tada pa do danas smo otvorili podružnice u SAD-u i Danskoj i narasli na skoro 90 zaposlenika. Činjenica da nas je Financial Times uvrstio na ovu prestižnu listu potvrda je da tvrtku razvijamo u dobrom smjeru: Smatramo da radimo kvalitetne stvari, a to je dodatni poticaj da nastavimo ulagati u razvoj naših usluga i proizvoda. Također, ulažemo i u naše zaposlenike, kojima osiguravamo različite edukacije za dodatna usavršavanja”, rekao je Davorin Cetto. Dodajmo da je Davorin zajedno s Tomislavom Domanovcem osnovao Syntio, prvu data engineering tvrtku u Hrvatskoj koja se našla na listi Financial Timesa.

Syntio ima veliki portfelj klijenata

Njihov portfelj klijenata uključuje vodeća multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, telekomunikacija, financija i farmaceutike. Svoju ulogu na tržištu tvrtka vidi kroz “povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti”. Konkretno, Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini – za Nordics regiju prvenstveno, ali i globalno.

U Nordics regiji surađuju s nekoliko velikih tvrtki za koje oblikuju i stvaraju podatkovne platforme. A one klijentima omogućuju “korištenje podataka s ciljem ostvarivanja najboljih poslovnih rezultata”. Osim Googlea, partneri su i s Amazon AWS-om i Microsoft Azureom. Više o ovoj progresivnoj hrvatskoj IT tvrtci doznajte na adresi syntio.net.

FT 1000 je godišnji popis najbrže rastućih europskih kompanija koje objavljuje The Financial Times u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom i portalom Statista već šestu godinu zaredom. Popis prikazuje tvrtke koje su ostvarile najvišu stopu rasta između 2017. i 2020. godine. Dodajmo, da bi i Vaša tvrtka došla na tu listu, morala bi ostvariti minimalan rast od 36,5%! Više doznajte na mrežnim stranicama Financial Timesa na adresi ft.com.

Tagged