besplatno obrazovanje - 50 godina srca - sveučilišni računski centar srce - 2021.

Sveučilišni računski centar Srce slavi 50 godina i poklanja obrazovanje!

Ove, 2021. godine, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu – Srce – slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima. Akcije su namijenjene dvjema skupinama polaznika. Prva su skupina IT stručnjaci – djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga, ona najbrojnija u sustavu visokog obrazovanja su studenti.

IT stručnjaci na visokoškolskim ustanovama važni su partneri Srca u izgradnji i razvoju napredne i kvalitetne informacijske i komunikacijske infrastrukture u akademskoj i istraživačkoj zajednici. Studentima, s druge strane, Srce pruža mogućnost da tijekom studija ojačaju svoje kompetencije koje će im biti od pomoći u profesionalnom i osobnom razvoju.


Zato su u okviru obilježavanja 50. godišnjice Srca osmišljene obrazovne akcije koje tim skupinama omogućavaju besplatno pohađanje i onog dijela obrazovnih programa Srca za koje se inače plaća naknada.
U okviru obrazovne akcije namijenjene IT stručnjacima pod nazivom edu4IT za 50 godina Srca 50 polaznika programa ima priliku besplatno pohađati obrazovne sadržaje razine Sistemski administrator 1 koji su dio specijalističkog obrazovnog programa edu4IT.

Ovaj uspješan program Srca namijenjen je IT stručnjacima i osobama koje se bave primjenom informacijske tehnologije u obrazovnim i istraživačkim ustanovama, odnosno održavanjem računalnih sustava i digitalnih usluga, a koji se žele profesionalno usavršavati u području sistemske administracije.

Obrazovni program edu4IT “Sistemski administrator 1” počinje u ponedjeljak, 12. travnja, održavanjem uvodne radionice

Edukacija će trajati do 15. srpnja 2021. godine. Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započet će tijekom svibnja 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu. Uključuju teme iz područja web tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka.

Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana, a očekuje se da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. Sveučilišni računski centar Srce i stručnjaci Srca provođenjem obiju akcija pod skupnim nazivom Od Srca znanje na dar ponovno potvrđuju usmjerenost Srca na širenje informatičke pismenosti i aktivno omogućavaju korisnicima stjecanje novih znanja i kompetencija na čemu Srce uspješno radi već 50 godina. Više informacija o akcijama dostupno je na mrežnim stranicama Srca na adresi srce.unizg.hr.

Tagged