frane šesnić - zicer - 2020

Svečano obilježena peta godišnjica djelovanja zagrebačkog Poduzetničkog centra – ZICER-a

Obilježena je peta godišnjica djelovanja Poduzetničkog centra Grada Zagreba – ZICER Plavog ureda. Zahvaljujući inicijativi i podršci Grada Zagreba već pet godine zagrebački poduzetnici i sve osobe koje promišljaju o ulasku u poduzetništvo pronalaze podršku u vidu edukacija i savjetovanja kao i informiranja u vezi dostupnih programa potpora.


Pravovremena i točna informacija prilikom pokretanja poslovanja presudna je za uspješan početak poslovanja, koji je pak temelj daljnjem razvoju i stvaranju održivosti.

U posljednjih pet godina kroz ZICER Plavi ured educiralo više od 12370 polaznika, održano je više od 750 seminara te provedeno preko 8600 savjetovanja. Osobito velik interes ovdje vlada za Start-up akademiju, četverodnevni seminar koji provode djelatnici ZICER Plavog ureda. Ova edukacija širokim spektrom područja koja obrađuje priprema polaznike za poduzetničke izazove.

Kroz Start-up akademiju, čija je 105. provedba upravo u tijeku, poduzetnici stječu osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća – od razrade poslovnoga plana, računovodstvenih i financijskih tema, zakonodavstvenog okvira i pravnih oblika poslovanja pa sve do upravljanja ljudskim resursima i marketinškim aktivnostima.

Svečanom obilježavanju 5. godišnjice ZICER Plavog ureda podršku je dao Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji se okupljenima obratio ovim riječima: “Želim vam svima čestitati na postignutim rezultatima. Zadovoljstvo je čuti sve one zbog kojih je ovo sve i pokrenuto – a to su korisnici naše potpore za inovatore, za proizvodnju, za samozapošljavanje. Svima njima želim sreću i uspjeh u budućem radu!”.

“Točne i ažurne informacije, u kombinaciji s dostupnim praktičnim i primjenjivim znanjima olakšavaju poduzetničke odluke. Kroz naše aktivnosti povezujemo institucije na državnoj i gradskoj razini te ih spajamo s lokalnim poduzetnicima. Ovo je jedinstven projekti u Hrvatskoj, a ja bih rekao i puno šire, i stvarno možemo biti primjer drugima jer rezultati stoje iza nas. Nezaposleni, ali i osobe koje razmišljaju o promjeni karijere, mladi, kreativci, inovatori, branitelji… naši su korisnici. Svaki poduzetnički pothvat, svaka poduzetnička inicijativa nama je bitna. Sve osobe koje krenu putem poduzetništva su pobjednici, a mi smo ovdje kako bi im olakšali ovaj put”, rekao je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

Poseban doprinos svečanosti obilježavanja ove obljetnice dali su poduzetnici, korisnici gradskih potpora za inovatore, proizvodnju i samozapošljavanje.

“Nakon 18 godina bankarskog iskustva, odlučila sam napraviti novi korak u svojoj poslovnoj karijeri. Prvi važan korak mi je bila edukacija – upisala sam međunarodnu školu gdje sam stekla dodatna znanja vezano uz izradu slastica. Svoj hobi pretvorila sam u svoj novi posao kada sam došla u ZICER Plavi ured gdje sam dobila apsolutno sve potrebne informacije kao i podršku u svakom kontekstu. Kad god sam negdje stala pred zid – oni su bili tu! Ostvarenu potporu za samozapošljavanje za proizvodnju u iznosu od 75.000 kuna uložila sam u opremu, kuhinju i sve potrebne stvari. Evo danas proizvodim slastice, surađujem s raznim restoranima, coffee shopovima i radim po narudžbi. Zahvaljujući edukacijama i savjetovanjima te potpori Grada Zagreba ostvarila sam svoje snove!”, rekla je Natalija Jagunić, korisnica gradske potpore za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti u 2017. godini.

“Bavimo se proizvodnjom ronilačkih odijela i karbonskih peraja. Ovakve stvari je dosta teško napraviti, jer zahtijevaju skupe strojeve i procese. Ova peraja nastala je samo zbog Grada Zagreba i ZICER Plavog ureda. 90% naše proizvodnje izvozimo i uvijek stremimo ka tome da imamo najbolji proizvod. Posebno je dobar osjećaj kada vaš proizvod dođe u ruke vrhunskom sportašu i on napravi svjetski rekord!, rekao je Daniel Pintarić, korisnik potpora Grada Zagreba za inovatore.

Na web stranici ZICER Plavog ureda sadašnjim i potencijalnim korisnicima te svima zainteresiranima na raspolaganju su poduzetnički vodiči, te informacije o edukacijama i savjetovanjima!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged