granolio - brašno farina speciale - studio size design - 2020

Studio Size nagradilo Hrvatsko dizajnersko društvo za dizajn ambalaže

Najveći hrvatski proizvođač brašna Granolio u proljeće 2019. godine osvanuo je u novom ruhu. Lansiranje linije posebnih brašna Farina Speciale osvojilo je i medije i kupce, a upravo iza te priče, brand strategije i dizajna pakiranja stoji Studio Size.

Mali, boutique studio za dizajn koji želi stvarati samo za brandove koji znaju prepoznati vrijednost ideje na ovogodišnjoj Izložbi hrvatskog dizajna osvojila je nagradu u kategoriji dizajna ambalaže, baš za projekt Farina Speciale brašna.

Tim koji stoji iza novog izgleda pakiranja brašna je Andrej Virant Sadiković (kreativni direktor), Ivan Radović (videoanimator), Ivan Fistrić (direktor i brand strateg) te Jurica Koletić (art direktor). Oni su osmislili liniju pakiranja koja odskaču od uobičajenog, konzervativnog dizajna ove kategorije proizvoda.

Pakiranja brašna se ističu i svojom funkcionalnošću jer su informacije maksimalno reducirane, a u fokus je stavljena tipografija i naziv proizvoda, kako bi kupci brzo i lako prepoznali o kojoj se vrsti brašna radi. Asortiman prepoznatljivo i dobro izgleda na policama dućana i namijenjen je mlađim potrošačima koji vole eksperimentirati u kuhinji.

U kombinaciji s upečatljivom tipografijom i minimalističnom formom, Farina je dobila prepoznatljiv izgled

Baš u vrijeme pandemije koronavirusa i proljetnog lockdowna, kada je potraga za brašnom porasla do neslućenih razmjera. U pravo vrijeme, s jasnom kreativnom vizijom Studio Size dokazao je da je manje – više. Vodeći se svojim prepoznatljivim, jednostavnim dizajnom i kod stvaranja dizajna Farina Speciala, osvojili su nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, koja je po prvi puta u 21 godinu održavanja ove izložbe, proglašena online putem.

Studio Size za svoje je kreativne radove već dobio nekoliko nagrada. U Hrvatskoj su im najveći klijenti Njuškalo, Ožujsko, Podravka i Infinum, od inozemnih projekata najviše se ističu vizualni identiteti zanimljivih startupova iz Velike Britanije, ali i web dizajn talijanskog Nikea.

Prepoznati su i po brandingu Fresh Island festivala te videa za svjetski poznat trio Swedish House Mafia. Dizajn, oglašavanje i branding, što za domaće, što za strane klijente različitih veličina njihov je fokus, a još više strast. Za više informacija posjetite njihovu mrežnu stranicu na adresi studio-size.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -