studenac - mali financijski izazovi - projekt "korak bliže znanju" - 2022.

Studenac pokreće “Korak bliže znanju”, edukativni projekt financijskog opismenjavanja najmlađih

Studenac, hrvatski maloprodajni lanac s najvećom mrežom prodavaonica, pokreće “Male financijske izazove”, zabavan edukativni projekt financijskog opismenjavanja djece. Oslanjajući se na “I sitno i bitno”, svoju komunikacijsku platformu predstavljenu potkraj prošle godine, Studenac kreativno-edukativnim materijalima i aktivnostima želi najmlađe poučiti financijskim osnovama. Tako ova tvrtka želi pokazati kako je “sitno uistinu bitno”.

Cilj je projekta približiti djeci racionalno raspolaganje financijama. Također, namjera je potaknuti stjecanje korisnih financijskih navika koje će im pomoći u svakoj životnoj fazi. Edukacija će se provoditi putem edukativnih članaka na internetskoj stranici Studenca i njihovim tjednim katalozima. Dodajmo da će u katalozima biti dostupne financijske kartice u obliku kupona sa zadacima i kreativnim nagradnim pitanjima.

Studenac širi društveno-odgovorni projekt “Korak bliže znanju”

Taj program posebnim tematskim projektima i inicijativama podržava i promovira ulaganje u znanje te ističe prednosti koje ono donosi. Vodeći se globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, projektima Korak bliže prirodi i Korak bliže zajednici tvrtka je podržala tri cilja. Novim projektom Korak bliže znanju Studenac podržava i četvrti cilj. A to je osiguravanje uključivog i kvalitetnog obrazovanja te promoviranje mogućnosti cjeloživotnog učenja svih ljudi i svih životnih dobi.

Prva financijska kartica bit će dostupna od četvrtka, 17. veljače 2022. godine u tjednom katalogu Studenca. Sljedeće dvije u katalozima izlaze 24. veljače i 3. ožujka. Najkreativniji odgovori i točna rješenja svih triju kartica koje sudionici dostave na adresu Studenca ulaze u izbor za prigodnu nagradu. Dodajmo da Studenac nagrađuje čak trideset “malih financijaša”. Više informacija o projektu i sudjelovanju u nagradnom natječaju dostupno je na mrežnoj stranici na adresi studenac.hr.

Tagged