helmut fenzl, predsjednik uprave spar hrvatska / 2020.

SPAR je 2019. izvezao proizvode domaćih proizvođača za 74 milijuna eura

Hrvatski proizvođači su u 2019. godini u SPAR trgovinama u Italiji, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji prodali svoje proizvode u vrijednosti od čak 74 milijuna eura. To je blagi porast od 5% u odnosu na godinu prije, a najveći porast u odnosu na lani zabilježen je u Italiji.

Napomenimo da su putem prodajne mreže SPAR-a svoje proizvode plasirali veliki, ali i srednji i mali hrvatski proizvođači. Od velikih proizvođača ističu se Vindija, Cromaris, Kraš i Logistika Violeta. Oni bilježe kontinuirani rast prodaje u SPAR trgovinama u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj i Austriji.

Vindija je tako za 16% povećala izvoz u Sloveniji. Cromaris u kontinuitetu bilježi rast izvoza i to za 13% u Austriju i 17% u Sloveniju. Kontinuiran trend rasta izvoza u Sloveniju bilježi Kraš s porastom od tri%. Značajan rast izvoza ostvarila je i tvrtka Logistika Violeta, koja je za 19% povećala izvoz svog asortimana u SPAR-ovim trgovinama u Austriji.

SPAR Hrvatska vjeruje u hrvatske proizvode čiju kvalitetu prepoznaju i kupci na drugim tržištima na kojima smo prisutni. Podržavamo hrvatske proizvođače i nastaviti ćemo im otvarati vrata kako bi svoju ponudu uspješno proširili. Nudimo im ulaz u našu mrežu trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj“, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Impresivan rast izvoza uz SPAR ostvarile su i srednje i male hrvatske tvrtke

Tako je u Sloveniji tvrtka Pršut Voštane zabilježila povećanje izvoza od čak 62%. EKOS pekarnice povećale su izvoz za gotovo četiri puta. Izvoz je prošle godine bio gotovo duplo veći, točnije za 95% i u pazinskoj tvrtki Pisinium. Ona u Sloveniju izvozi premium kobasice s tartufima, dok u Italiju izvozi tvrtka Zigante tartufi čiji je izvoz lani porastao za 14%.

Odličnim izvoznim rezultatima mogu se pohvaliti i tvrtke koje proizvode SPAR robne marke za njihove trgovine u Sloveniji i Italiji. Pri tome se ističe istarska tvrtka Alden koja izvozi premium bakalar i masline. Tu je i Vindija koja za proizvodi smrznuti burek sa sirom te tvrtka Gligora s otoka Paga koja se bavi proizvodnjom premium paškog sira. Više o SPAR-u Hrvatska doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi spar.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -