spar austria / 2020.

SPAR hrvatske proizvode prodaje u svojim trgovinama u Austriji i Italiji

SPAR Hrvatska kad god je to moguće potpomaže izvoz hrvatskih proizvoda. A dodajmo da su ti proizvodi vrlo popularni i u INTERSPAR trgovinama u Austriji. Ta tvrtka ističe njihovu kvalitetu te svoj asortiman obogaćuje omiljenim proizvodima hrvatskih brendova. S ciljem dodatnog isticanja hrvatskih proizvoda koji su dostupni austrijskim kupcima, oni su promovirani i u aktualnom letku.


Na policama austrijskog INTERSPAR-a već se više godina nalaze hrvatski brandovi kao što su Podravka, Kraš, Atlantic, Gavrilović, Cromaris, Badel, Kutjevo i drugi. Ovog su puta putem letka za kupce diljem Austrije posebno istaknuti dodatak jelima Vegeta, Podravkin ajvar, bezalkoholno gazirano piće Cockta, Bronhi i Kiki bombone te bureke pekare Mlinar. Ovi nabrojani su najpoznatijih proizvodi iz Hrvatske. No, u trgovinama diljem Austrije i Italije ih se nudi stvarno jako veliki broj. Uz podršku hrvatskog SPAR-a mnogi domaći proizvodi dospjeli su i na police SPAR-ovih i INTERSPAR-ovih trgovina u Italiji, Sloveniji te Mađarskoj.

Spar ili izvorno DESPAR nizozemska je multinacionalna franšiza trgovačkih lanaca osnovana 1932. godine. Hrvatska podružnica četvrti je najveći hrvatski maloprodajni trgovački lanac s udjelom od oko 10 do 20%. Dio je SPAR Austria grupe i drugi je najveći strani maloprodajni trgovački lanac. Zapošljava više od 4600 ljudi, a u Hrvatskoj ima 116 prodavaonica. Ukupni prihod Spara u 2018. godini iznosili su 4,52 milijardi kuna, a taj trgovački lanac ima najviše hrvatskih proizvoda, odnosno 77 % ukupnog asortimana. Više informacija o ovom maloprodajnom trgovačkom lancu doznajte na mrežnim stranicama na adresi spar.hr.

Video: SPAR Startaj Hrvatska USKORO!

Tagged