sony cinema line fx6 - digital camera - 2020.

Sony širi Cinema Line seriju sa FX6 digitalnom kamerom punog formata

Sony je predstavio kameru FX6, najnoviji dodatak u seriji proizvoda Cinema Line. Stručnost tvrtke u slikovnim tehnologijama donosi još jednu kvalitetnu kameru širokom spektru filmaša i stvaratelja sadržaja. Sonyjeva Cinema Line serija, koja također uključuje kamere VENICE i FX9, donosi traženi filmski izgled, kultiviran velikim iskustvom u digitalnoj kinematografskoj produkcij. Tu je i poboljšana operativnost, zahvaljujući inovativnom dizajnu kućišta, iznimnoj trajnosti i intuitivnoj prilagodljivosti.

Kao dio Cinema Line serije, potpuno novi FX6 uključuje Sonyjeve osnovne tehnologije senzora slike, procesora i AF (autofokus) performansi. Radi kreativne fleksibilnosti, FX6 je također kompatibilan sa širokim rasponom Sony E-mount objektiva.

Nova kamera Sony Cinema Line FX6 sadrži 10,2 MP Exmor R CMOS sensor punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem. Pruža širok dinamički raspon od 15+ točaka uz visoku osjetljivost i nisku razinu buke. Osnovna osjetljivost FX6 je ISO 800 s poboljšanom postavkom osjetljivosti od ISO 12.800 (proširiva na 409.600!) za snimanje u uvjetima slabog i vrlo slabog osvjetljenja.

Sposoban je za snimanje u 10-bitnoj dubini XAVC All Intra 4:2:2 uz zadivljujuću kvalitetu slike u DCI 4K (4096 x 2160 – do 60p), QFHD 4K (3840 x 2160 – do 120p) i FHD (1920×1080 – do 240p) za nevjerojatno detaljne usporene snimke. Kada su potrebne prikladnije veličine datoteka, FX6 može snimati u XAVC Long GOP 4:2:0 8-bitni QFHD 4K (3840 x 2160 – do 120pvi) i 4:2:2 10-bitni FHD (1920×1080 – do 240p). FX6 također uključuje BIONZ XR procesor slike. On je prvi put korišten u novoj kameri Sony Alpha 7S III, pružajući do četiri puta brže performanse obrade u odnosu na FS5 II.

Razvijen stručnošću kao i tehnologija vodeće Sony kino kamere VENICE, FX6 nudi naprednu znanost kinematografske boje

Tu se uključuje S-Cinetone za bogatiju reprodukciju tonova odmah nakon isporuke, kao i S-Log3, S-Gamut3 i S-Gamut3.Cine za postprodukcijsku fleksibilnost. Znanost kinematografske boje FX6 kamere optimizirana je za vrhunske aplikacije hvatanjem maksimalnog dinamičkog raspona senzora i pružanjem kreativne slobode. Iskorištavajući tehnologiju boja VENICE kamere, FX6 omogućuje produkcijama da lako usklade snimke s drugim kamerama Cinema Line serije.

Vodeći se impresivnim AF značajkama Sonyjeve Alpha linije, FX6 nudi brzi hibridni AF. Kombinira AF s detekcijom faze u žarišnoj ravnini u 627 točaka s naprednim prepoznavanjem lica i AF u stvarnom vremenu u visokim brzinama kadrova s kontinuiranim AF-om. To korisnicima fotoaparata omogućava da bez napora i precizno usporenim snimanjem prate brzo kretajuće subjekte, bez gubitka fokusa. Brzi hibridni AF radi s preko 50 izvornih E-mount objektiva i čak 4K 120p. Kamera također može snimiti do pet puta usporeno s 4K (QFHD) 120fps.

Sony Camera Line FX6 nudi interne elektroničke promjenjive ND filtre za lako i neometano upravljanje gustoćom filtra fotoaparata

Korisnici mogu postaviti varijabilni ND na automatsko ili ručno podešavanje gustoće filtra u glatkom rasponu od 1/4 do 1/128 za slike savršene ekspozicije. I to bez utjecaja na dubinu polja ili kut zatvarača, čak i tijekom promjenjivih uvjeta osvjetljenja. U kombinaciji s izuzetno visokom osjetljivošću fotoaparata, elektronički promjenjivi ND filtar korisnicima pruža izvanrednu kreativnu kontrolu u gotovo svim uvjetima snimanja.

Izgrađen s izdržljivim kućištem od legure magnezija, dimenzija od samo 116 mm x 153 mm x 114 mm i težak tek 0,89 kilograma, FX6 ima kompaktan i lagan dizajn. Korisnicima to olakšava zgrabiti ga i snimati u bilo kojem trenutku. Nova kamera uključuje strukturu za odvođenje topline koja komponente fotoaparata održava u njihovim normalnim radnim rasponima. To se radi da bi se spriječilo pregrijavanje, čak i tijekom dužeg trajanja snimanja. FX6 ima modularni dizajn koji korisnicima omogućava lako uparivanje dodatne opreme. Poput rukohvata i tražila ili pričvršćivanje fotoaparata na druge mehanizme, gimbala i dronova.

3,5-inčno LCD tražilo kamere FX6 može se pričvrstiti na više mjesta na kućištu za dodatnu slobodu i jednostavno upravljanje dodirnog izbornika. Korištenjem izbornika za brzi pristup za značajke kojima se često pristupa, korisnici fotoaparata jednim dodirom mogu promijeniti ključne postavke – uključujući kodek, način skeniranja slike, veličinu i frekvenciju slike, osnovni ISO i osjetljivost, način snimanja i razine zvuka.

Pouzdanost kamere i snimke na profesionalnoj razini

U skladu s načinom rada profesionalnih snimatelja, FX6 uključuje 12G-SDI izlaz koji također podržava 16-bitni RAW. Tu je HDMI izlaz, timecode ulaz/izlaz, ugrađeni Wi-Fi i četverokanalno snimanje zvuka (putem XLR ili višestrukog sučelja i ugrađenog stereo mikrofona). Nova kamera također sadrži dva utora za medije kompatibilna s CFexpress karticama tipa A za veći ukupni kapacitet i veće brzine čitanja i pisanja uz SDXC UHS-II/UHS-I kartice.

Uz to, Sonyjev Catalyst Browse / Prepare softver omogućuje brzo i jednostavno uređivanje. Korisnici mogu uvesti metapodatke o stabilizaciji slike FX6 u Catalyst Browse / Prepare za pretvaranje ručnih snimaka u nevjerojatno glatke i stabilne vizuale. FX6 također ima namjenski gumb Clip Flag za jednostavno filtriranje i lociranje željenih snimki pomoću Catalyst Browse / Prepare. Ovaj softver odražava metapodatke koji pokazuju kada se FX6 rotira ili je u njegovom normalnom položaju, uklanjajući potrebu za prethodnim okretanjem snimke. FX6 je također kompatibilan sa Sonyjevom Content Browser mobilnom aplikacijom za jednostavno daljinsko praćenje i upravljanje fokusom, irisom i zumom.

O Sonyjevoj Cinema Line seriji

Cinema Line je serija profesionalnih fotoaparata koji imaju filmski izgled, kultiviran dugogodišnjim Sonyjevim iskustvom u digitalnoj kinematografskoj produkciji te poboljšanu operativnost i pouzdanost koja odgovara širokom spektru visokih zahtjeva stvaratelja.

Cinema Line uključuje digitalnu kino kameru VENICE koja je visoko cijenjena u igranoj i epizodnoj industriji te profesionalnu kameru FX9 koja je popularna za dokumentarnu i dramsku produkciju. S novim FX6, Sony donosi svestrane kreativne alate svim vrstama vizualnih pripovjedača.

Nova FX6 kamera punog kadra iz Cinema Line serije bit će dostupna u prosincu 2020. godine po cijeni od cca. 5.500 eura (+PDV), kod ovlaštenih Sonyjevih distributera. Više informacija doznajte na mrežnoj stranici Sonyja na adresi sony.hr.

Značajke proizvoda Sony Cinema Line FX6

 • 4K 10,2 megapikselni CMOS Exmor R™ sensor punog formata s pozadinskim osvjetljenjem
 • kompaktan i lagan dizajn kućišta za snimanje u pokretu
 • izuzetno visoka osjetljivost s ISO-om do 409.600 u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja
 • 15+ točaka dinamičkog raspona
 • profil izgleda S-CinetoneTM, također korišten u FX9, a nadahnut kolorimetrijom VENICE
 • BIONZ XR™ procesor slike, prvi put korišten u Alpha 7S III
  Brzi hibridni automatski fokus, također korišten u FX9 i Alpha kamerama
 • snimanje do 4K 120p / HD 240p, 10 bit 4:2:2 dubina boje u punom kadru
 • podrška za do 12G-SDI i 4K na do 60p 16-bitnom SDI RAW izlazu
 • kompatibilnost s više od 50 objektiva s E-nosačem

Video: Predstavljamo Sony Cinema Line FX6

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -