the performer - movo uredski namještaj | sobočan design studio | designeuropa awards 2023

Sobočan Design Studio i model “The performer” iz kolekcije uredskog namještaja “movo” ušao u finale dodjele nagrada DesignEuropa Awards

THE PERFORMER, jedan od modela “movo” premium uredskog namještaja kojeg je dizajnirao Sobočan Design Studio iz Zagreba, odabran je među četiri finalista ovogodišnje dodjele nagrada DesignEuropa Awards u kategoriji industrijskog dizajna. Podsjetimo, ovu vrijednu nagradu svaku drugu godinu dodjeljuje Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Ove je godine za nagradu konkuriralo 700 prijava i nominacija iz 43 zemlje, dok je “movo” jedini hrvatski predstavnik u iznimnoj konkurenciji. U obrazloženju odluke o finalistima, navodi se kako postavljaju nove standarde u industrijskom dizajnu uz poštivanje načela održivosti.

“Ući u finale nagrade DesignEuropa Awards iznimno je postignuće jer dolazi direktno od Europske unije. Movo je prepoznat kao primjer vrhunskog industrijskog dizajna, što je priznanje ne samo za Sobočan dizajn studio, veći i za hrvatski dizajn u cjelini”, rekla je Anamaria Burazin Eškinja, voditeljica Sobočan dizajn studija.

Inovativnu kolekciju uredskog namještaja movo razvio je zagrebački Sobočan Design Studio. A ta kolekcija je prepoznata na tržištu cijele Europe gdje se pozicionirala u premium segment uredskog namještaj. Da to nije samo fraza, potvrđuju do sada osvojene prestižne međunarodne nagrade za dizajn i inovacije. A to su German Innovation Award 2021, Iconic Awards – Innovative Interior 2021, BIGSEE Wood design award 2021 te A’Desing Award 2022.

Sobočan Design Studio predstavlja kolekciju uredskog namještaja “movo”

Movo kolekcija uredskog namještaja dostupna je u šest različitih modela. No, sve te modele odlikuje moderan i inovativan dizajn te funkcionalna izvedba. Uz to, oni zauzimaju minimalan prostor, uz vrlo jednostavno sklapanje prostora za rad i mobilnost. Osim funkcionalnosti koju pružaju, uredski namještaj movo izveden je na način da se nakon rada vrlo jednostavno pretvaraju u moderan dizajnerski element.

Movo model THE PERFORMER, nominiran za prestižnu nagradu DesignEuropa Awards, najkompaktniji je model u cijeloj kolekciji. Točnije, visok je samo 81 centimetar. No bez obzira na tu činjenicu, on u potpunosti zadovoljava sve osnovne uvjete za rad. Njegov koncept podsjeća na “švicarski nožić”, gdje se svaka njegova ploha rasklapanjem pretvara u određenu funkciju. Npr. ploha za rad, ladica, ormar za registratore, pretinac za olovke i pretinac za smještaj električnih priključaka…

Njegovu osnovnu strukturu čini metalni okvir unutar kojeg su organizirane razne jedinice za pohranu. Izvana je obložen bijelim iveralom, koji zaobljenim uglovima ublažava uglastu formu elementa i čini ga prijatnijim za rukovanje. Cijeli element izrazito je suvremenog i nenametljivog dizajna, a drveni dekor unutar elementa daje mu dodatni karakter. Više informacija o tvrtci Sobočan Design Studio Zagreb doznajte na mrežnim stranicama na adresi sobocan.hr.

Tagged