snježno kraljevstvo 2

Snježno kraljevstvo 2 uz gotovo 73 tisuće gledatelja oborio sve rekorde gledanosti

Iščekivani nastavak jednog od najpopularnijih animiranih filmova svih vremena, SNJEŽNO KRALJEVSTVO 2, u prvom vikendu prikazivanja ostvario je nevjerojato impresivan rezultat i oborio rekorde što se animiranog filma u Hrvatskoj ikada tiče; u domaćim kinima tijekom vikend otvaranja film je pogledalo 72 812 posjetitelja uz prihod na kino blagajnama od 2.350.193 kuna, čime je zasjeo na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja animiranog filma ikada!

2013. godine Snježno kraljevstvo osvojilo je djecu diljem svijeta i oborio sve rekorde gledanosti te ujedno osvojio niz nagrada uključujući Oscara i Zlatni globus; nakon šest godina, očekuje nas isti scenarij, a u domaćim kinima svakako i impresivniji čemu svjedoče brojke gledanosti u prva četiri dana kino distribucije. Nove pustolovine princeze Ane i kraljice Elze tako željno iščekuju brojni gledatelji u Hrvatskoj i svijetu!

Snježno kraljevstvo 2 u kina je stiglo 21. studenoga 2019. godine u sinkroniziranoj verziji i distribuciji 2i Filma. Režiju sinkronizirane inačice potpisuje Anja Maksić Japundžić, a glavne junakinje ponovno interpretiraju Sementa Rajhard (princeza Ana) i Kristina Krepela (kraljica Elza).

U ostalim ulogama nastupaju: Ronald Žlabur kao Olaf, Andrej Dojkić kao Kristof, Goran Grgić kao Matias, Maja Posavec kao Iduna, Urša Raukar kao Jelana, Boris Svrtan kao Agnar, Toma Medvešek kao Rayder; potom Ivana Starčević, Branko Smiljanić, Mladen Vasary, Krunoslav Klabučar, Neva Serdarević, Rina Radmilov. Pjevačke dionice Elze i Kristofa otpjevali su Nataša Mirković i Matija Cvek.Nastavak Snježnog kraljevstva ponovno je režirao dvojac Chris Buck i Jennifer Lee. Animirani film Snježno kraljevstvo ekranizirana je adaptacija bajke Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegova vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom, čije su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu.

Zašto je Elsa rođena s čarobnim moćima? Odgovor na ovo pitanje progoni junakinju i prijeti njezinom kraljevstvu. Zajedno sa sestrom Annom, Kristofom, Olafom i Svenom, ona kreće na opasno, ali nezamislivo putovanje u nepoznato, u začarane šume i tamna mora iza kraljevstva Arendelle. U prvom nastavku Snježnog kraljevstva, Elsa je strahovala da su njene moći prejake za ovaj svijet. U novom nastavku filma, ona živi u nadi da moraju biti dovoljne.

“Ako je film Snježno kraljevstvo završio s idejom živjeli su sretno zauvijek, onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće. Život vam prepriječi put. Baca vam neočekivane kuglice. Dakle, ovdje je riječ o učenju kako pronaći vlastito mjesto u svijetu, činiti ono što je dobro, sve one odrasle stvari koje morate činiti. Još uvijek ima zabave i humora, ali ovo je duboko emotivna priča o otkrivanju tko bismo mi zapravo trebali biti”, rekla je Jennifer Lee.

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Snježno kraljevstvo 2 uz gotovo 73 tisuće gledatelja oborio sve rekorde gledanosti

Comments are closed.