proljetno putovanje - seoski turizam "stupnički dvori" / slavonija 2021.

Slavonski salaši, rančevi i imanja – mjesta za savršeno proljetno putovanje

Proljetno putovanje oduvijek je pravi užitak. Sve je toplije, dani su duži, a i priroda se budi. A nema boljeg odredišta za prvo proljetno putovanje negdje daleko od gradske gužve. Mi Vam predlažemo seoski turizam i pitoreskna sela Brodsko – posavske županije, gdje se kriju prekrasna imanja koja nude odmor za pamćenje.

Spakirajte kofere i otputujte odgovorno, daleko od gužvi. Otputujte s obitelji ili u malom odabranom društvu. Sela Brodsko – posavske županije kriju najljepša imanja baš po mjeri modernog putnika.


Seosko gospodarstvo Salaš

Ime jednostavno i nepretenciozno za ugodnu atmosferu i jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog i suvremenog načina života. Jutro ćete u pitomom selu Ratkovac započeti bogatim slavonskim doručkom, a dan završiti u privatnom wellnessu s jacuzzijem i finskom saunom. Može li bolje?!

Seosko gospodarstvo Opođe

Osim prekrasnih voćnjaka, u kojima je moguće sudjelovati u berbi plodova, na južnim obroncima Psunja u Cerniku krije se i mali zoološki vrt s domaćim životinjama. Rekreacija na sportskim terenima, ribolov na jezeru ili možda pečenje slavonske rakije… Zvuči privlačno, zar ne?

Matin i Anin stan

Kuća uređena u tradicionalnom stilu. Ribnjak je pun šarana, stado jelena lopatara… Tu su konji, drvored oraha, stare sorte jabuka i kruški, puno prostora za igru. Prava seoska idila u Gornjim Crnogorcima. Sve što vam se servira na tanjuru zdravo je, svježe i proizvedeno na ovom imanju.

OPG Starci

Sjećate se novozelandskog Hobitona? Sela u filmu Gospodar prstenova s kućicama ukopanim u brdoviti pejzaž i prekrivenima slojem zemlje i trave? U sličnim podzemnim apartmanima možete spavati na OPG-u Starci u istoimenom selu. Bazen, sjenica, roštilj, malonogometno igralište, streličarstvo, badminton… Uživat ćete.

Etno-eko selo Stara Kapela

Poput bajkovite instagramske fotke! Tako izgleda Stara Kapela. Nekoliko tradicionalnih domaćinstava, fenjeri na petrolej daju poseban šarm, mir, tišina… Tu su i poučne staze sa 120 biljnih vrsta, dvadesetak kilometara pješačko – biciklističkih staza. Savršeno mjesto za potpuni odmor duše i tijela uz tradicionalnu slavonsku gostoljubivost. Neprocjenjivo!

Stupnički Dvori

Ljubitelji vrhunskih vina i odličnih jela, biciklizma, adrenalinske zabave i planinarenja već odavno znaju za ovo prekrasno imanje u okruženju vinograda. Naša preporuka: ručak u započnite s legiranom juhom od graševine i svaki slijed sljubite s vrhunskim vinima Galić. U zdravlje!

Kuća za odmor Paljevine

Dobar odabir za sportske tipove, rekreativce, ali i kreativce, ljubitelje prirode, lovce i ribolovce… U brdskom dijelu općine Sibinj, u odvoračkom selu Paljevine, daleko od gradske vreve uz izvrsnu domaću kuhinju i tradicijsku arhitekturu, eto prigode za novu dimenziju odmora.

Gospodarstvo Kereković

Spavanje na štaglju u sijenu, u ambaru u starinskoj sobici ili kampiranje u šatorima? Malo pustolovine uz rijeku Savu u pitoresknim Živikama nikom ne škodi. A tek fini slavonski specijaliteti, pecanje na ribnjaku, vožnja fijakerom i zapregama možda jahanje ili plovidba lađom po rijeci? Super provod kod gazde Kerekovića

Eko-etno Salaš Savus

Tradicionalno jelo pripremano kao nekad, na vatri slavonskog hrasta i to u starinskom posuđu. Naravno, uz obavezno fini, pikantni kulin uz sjajne rakije i vina. To su okusi i mirisi Slavonije, daleko od asfalta i nepoticajne svakodnevice. Salaš Savus u Bukovlju prava je adresa za proljetno putovanje.

Vila Čop

Na imanju je bazen, a možete zaigrati pikado ili biljar. A ako ste rekreativac, nećete propustiti trčanje ili šetnju po pješačkim stazama Dilj-gore u okruženju stoljetnih šuma. Strastveni jahači uživat će u jahanju s preponama, a pustolovi će se odlučiti za vožnju quadova ili paintball. Sve je to udaljeno petnaestak kilometara od Slavonskog Broda, u mjestu Vrhovina.

Kuća dida Tunje

Mjesto koje se ne propušta na proputovanju Slavonijom. Stari alati, satovi, slike… Pravi mali etnografski muzej u pitoresknim Oprisavcima. Svakako kušajte čobanac, fiš, šarana na rašljama… Sve fino i friško… A tek čvarci. Oaza za gurmane.

Ranč Ramarin

Pravi izbor za iskusne jahače, ali i one koji su oduvijek željeli naučiti jahati. U selu Garčin, samo petnaestak kilometara od Slavonskog Broda, uživat ćete u Slavonskom pladnju ili šaranu u kukuruznom brašnu. Za ljubitelje vina tu je kušaonica s vođenim degustacijama. A rekreativci će zavrtjeti pedale i krenuti jednom od brojnih biciklističkih staza. Dođite na ranč Ramarin i uživajte u Slavoniji!

Tagged