sigurnost 22 zagreb | 2022.

Sigurnost 22 | Konferencija na kojoj su se razmjenjivala iskustva iz različitih aspekata sigurnosnog prostora

Održana je specijalizirana konferencija SIGURNOST 22, u cilju razmjene praktičnih iskustava i primjera dobre prakse u različitim aspektima sigurnosnog prostora. Konferencija se održala u srijedu, 8. lipnja 2022. godine u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn. “Sigurnost 22” održan je u organizaciji Visoke škole za sigurnost i suorganizaciji Swiss School of Business and Management Geneva te Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore.

Na konferenciji Sigurnost 22 govorili su istaknuti govornici iz akademske i stručne zajednice. Također, sudjelovao je i respektabilan broj predstavnika industrijskih lidera. Konferencija je donijela rasprave o važnim aktualnim temama. Govorilo se o međunarodnoj i nacionalnoj sigurnosti uslijed recentnih geopolitičkih promjena kao i sigurnosti provedbe velikih građevinskih projekata. Spomenula se i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj te poslovna i kibernetička sigurnost. Debatiralo se i o suvremenim konceptima zaštite okoliša u ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama

Nakon pozdravnog govora Luke Leške, direktora Visoke škole za sigurnost, putem video-linka nazočnima se obratio i Zdravko Marić, ministra financija. On je govorio o financijskoj sigurnosti u jeku uvođenja eura. Na panel raspravi o sigurnosti provedbe velikih građevinskih projekata, koju je vodio v. d. Dekana Visoke škole za sigurnost Dario Silić, sudjelovali su državni tajnik Tomislav Mihotić te čelnici velikih tvrtki poput Strabaga, Dalekovoda i GP Krk.

Konferencija “Sigurnost 22” dotaknula se i tema kao što su poslovna i kibernetička sigurnost

Potom je o novom međunarodnom poretku izazvanom invazijom na Ukrajinu govorio prof. dr. sc. Mirko Bilandžić, a nakon čega su doc. dr. sc. Tonći Prodan i umirovljeni general Mate Laušić izložili interesantnu tematiku sigurnosti boravka turista u Hrvatskoj, ukazavši na prostore za poboljšanje. Ivan Bilać u ime Eccosa govorio je o suradnji te tvrtke s Europskom komisijom u domeni sigurnosti. Preostale teme obuhvaćale su tematiku klimatskih promjena te pokrića rizika u osiguranju.

Konferencija Sigurnost 22 zaključena raspravom o poslovnoj i kibernetičkoj sigurnosti, koju su s praktičnog stajališta začinili predstavnici Microsofta i Deloittea, dajući pritom konkretne savjete za poboljšanje sigurnosti tvrtki, ali i pojedinaca, primjerice uvođenjem multifaktorskog oblika autentifikacije. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Visoke škole za sigurnost na adresi vss.hr.

Tagged