scheer adriatic zagreb I 2022. I mario baldi, sanja meleš i august wilhelm scheer

Scheer, njemačka softverska i konzultantska tvrtka, otvara ured u Zagrebu

Softverska i konzultantska tvrtka Scheer iz njemačkog grada Saarbrückena širi svoje poslovanje otvaranjem ureda u Zagrebu. Naime, povećani opseg poslovanja u DACH regiji koju čini Njemačka, Austrija i Švicarska “otvorio je potencijale zapošljavanja odgovarajućih kvalificiranih stručnjaka s kojima će Scheer zadovoljiti povećani opseg narudžbi”. Tako je tvrtka tražeći odgovarajuće nove lokacije u jugoistočnoj Europi, zaključila da je “Zagreb ispunio sve preduvjete za održivi rast grupacije”. Tako je sredinom 2021. godine otvorena podružnica Scheer Adriatic, a sada je službeno otvoren i ured.


Scheer Adriatic će kroz vlastiti Hub za ključne proizvode zapošljavati stručnjake koji će raditi na projektima diljem Europe. No, radno će im mjesto biti u Zagrebu. Cilj je okrupnjavanje eksperata te educiranje i certificiranje novih stručnjaka iz područja rada tvrtke. A njima će tvrtka “pravodobno i kvalitetno pružati podršku postojećim i budućim korisnicima”. S obzirom na više od 25 godina prisutnosti SAP-a u Hrvatskoj i činjenici da je ključni Scheerov partner upravo SAP, kao glavni djelokrug poslovanja ističe se SAP S/4HANA savjetovanje. Potom savjetovanje iz područja SAP Cloud proizvoda kao što su Ariba, Success Factors, SAP S/4HANA Public Cloud i ono o upravljanju poslovnim procesima.

Ova grupacija će biti pokretač digitalizacije hrvatskog gospodarstva

Naime, cilj hrvatskim jednorozima te velikim tvrtkama i javnom sektoru procesom digitalizacije pomoći da postanu europski jednorozi. O snažnom utjecaju koji grupacija ima na hrvatsko tržište potvrđuje i prvo korisničko iskustvo u djelatnosti robe široke potrošnje. A ono je trenutno u fazi implementacije SAP S/4HANA i SAP EWM.

Scheer Adriatic sada zapošljava 25 stručnjaka, a do kraja 2022. godine cilj je zaposliti 100 novih. Podružnicu vodi Sanja Meleš, iskusna stručnjakinja sa širokom mrežom u SAP okruženju. Ona objedinjuje potrebna znanja i donijela je prave kontakte s kojima je uspješno pokrenuta internacionalizacija tvrtke i njezino pozicioniranje na hrvatskom tržištu. S tri desetljeća iskustva u ICT industriji, Meleš je bila na različitim pozicijama u razvoju IT poslovanja, upravljanja korisnicima i savjetovanja.

Kao ključna voditeljica korisnika u SAP-u pokrivala je tržište velikih tvrtki u Hrvatskoj. Istovremeno je bila i odgovorna za prodajne aktivnosti u stvaranju prihoda, pozicioniranju SAP-ovih rješenja i povećanju tržišnog udjela kompanije. Na početku svog profesionalnog razvoja nekoliko je godina provela u kanadskom gradu Torontu, radeći kao IT trenerica. Završila je dva studija stekavši titule magistrice znanosti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i magistrice znanosti Rochester Institute of Technology (RiT) u SAD-u.

Osnivač Scheer Holding GmbH kao mreže IT tvrtki visokog rasta je August Wilhelm Scheer

On je profesor poslovne informatike i uspješan poduzetnik poznat po razvoju koncepta Arhitektura integriranih informacijskih sustava (ARIS). Sustav ARIS predstavlja prikaz poslovnih procesa u dijagramskom obliku kako bi se “pružila nedvosmislena polazna točka za razvoj računalno utemeljenih informacijskih sustava”.

Scheer GmbH vodeća je tvrtka Grupe. Osnovana je 2015. godine i ima prihode veće od 150 milijuna eura te broji više od 1000 zaposlenika. Posluje u europskim zemljama, SAD, Singapuru i Australiji. Kao konzultantska i softverska kuća s potvrđenom stručnosti u procesima, ona podržava tvrtke u razvoju novih poslovnih modela, uz optimizaciju i implementaciju učinkovitih poslovnih procesa te je izbor mnogim poznatim tvrtkama koje rade na korisnoj i učinkovitoj implementaciji SAP-a i SAP S/4 HANA.

Savjetovanje u kontekstu aktualnog razvoja upravljanja poslovnim procesima i procesnog upravljanja podupire kvalitetu inovativnog procesnog poslovnog modela. A baš u tom segmentu je Scheer tržišni predvodnik. Svoje poslovanje, osim na suradnji sa SAP-om, Scheer GmbH temelji i na partnerskim suradnjama sa Software AG, Open Textom, SNP-om, Celonisom i Microsoftom. Grupacija je aktivna u razvoju i znanstveno-istraživačkim projektima koristeći sredstva iz programa Europske unije. To radi u suradnji s njemačkom organizacijom za znanstveno-istraživački rad i s August Wilhelm Scheer Institutom iz Njemačke. Više o ovoj tvrtci doznajte na Wikipediji.

Tagged