saponia - logističko distribucijski centar - industrijska zona zagreb - 2021.

Saponia gradi logističko – distribucijski centar industrijskoj zoni u Zagrebu

Početkom 2021. godine, Saponia započinje izgradnju novog, suvremeno opremljenog logističko – distribucijskog centra koji će osigurati adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju prodajno – distribucijskog poslovanja.

Kvalitetna infrastruktura preduvjet je povećanja efikasnosti u poslovanju, a kako bi se to postiglo krenulo se u dva investicijska projekta – modernizaciju postojećeg skladišta Saponije i izgradnju potpuno novog logističko – distribucijskog centra u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba.

Prvi dio projekta – rekonstrukcija postojećeg skladišnog prostora je završena, a ovih dana dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog LDC-a. Njegovim završetkom u travnju 2021. godine Saponia će imati na raspolaganju 4500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova.

“Pri osmišljavanju i projektiranju zagrebačkog logističko – distribucijskog centra vodilo se računa o zadovoljenju najviših izvedbenih standarda, a dio koncepta je i energetska učinkovitost zgrade čemu će doprinijeti solarni paneli i štedljiva rasvjeta. Investicija u rekonstrukciju, izgradnju i opremanje LDC-a vrijedna 8,74 milijuna kuna moći će odgovoriti svim specifičnim zahtjevima skladištenja kako proizvodnog programa Saponije tako i prehrambenih proizvoda Kandita i Koestlina čiju prodaju i distribuciju se ugovorilo od ove godine”, rekla je Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Od 4.124 m2 novog LDC-a četvrtina će biti kondicionirani prostor za očuvanje kvalitete Kanditovih i Koestlinovih proizvoda

U novom prostoru će uz skladište biti smještene i nove uredske prostorije odjela Prodaje i Logistike što će omogućiti i učinkovitiju organizaciju poslovnih procesa. Iz zagrebačkog logističkog centra godišnje će se vršiti gotovo 40.000 istovara na prodajna mjesta njihovih partnera. Stoga je proširen vozni park u koji su zbog specifičnih zahtjeva prijevoza Kanditovih i Koestlinovih proizvoda uključene i hladnjače te Saponija sada raspolaže sa 108 teretnih vozila.

“I ovim poslovnim potezom Saponia zajedno s Kanditom i Koestlinom potvrđuje svoju posvećenost dizanju razine kvalitete svoga poslovanja i poboljšanju usluga prema svojim partnerima. Ovo partnerstvo logičan je nastavak napora ovih tvrtki usmjerenih ka održivom razvoju i osiguranju bolje operativnosti i profitabilnosti”, dodala je Dajana Mrčela, a više informacija o Saponiji pronađite na mrežnim stranicama na adresi saponia.hr.

Tagged