poliklinika za dječje bolesti sabol zagreb | 2024.

Sabol, prva hrvatska privatna poliklinika za djecu, postaje dio Futura Medical Groupa

Kao jedan od pionira privatne zdravstvene pedijatrijske skrbi i primjene umjetne inteligencije u ranom otkrivanju bolesti, zagrebačka Poliklinika Sabol postaje dio grupacije s 50 vrhunskih zdravstvenih stručnjaka čije usluge koristi više od 100 tisuća pacijenata. Naime, u 2024. godinu zdravstvena grupacija Futura Medical Group ulazi bogatija za akviziciju Poliklinike za dječje bolesti Sabol. A riječ je o hrvatskoj pedijatrijskoj poliklinici s najduljom tradicijom u Hrvatskoj i koja već više od 30 godina djeluje iz Zagreba, okupljajući niz domaćih stručnjaka s 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi.

Ovom novom akvizicijom Futura Medical Group postaje zdravstvena grupacija s više od 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji, zaslužnih za zdravstvenu skrb više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta. A Ognjen Bagatin, direktor FMG-a, ističe kako je misija tvrtke pružiti nadstandardnu zdravstvenu skrb korisnicima. I zbog čega u grupaciji okupljaju vodeće institucije i zdravstvene stručnjake s dokazanim rezultatima.

Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima. Ali i za ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je nju prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti. I veseli nas što su osnivači Zlatko Sabol i Ljiljana Kipke Sabol, upravo nas prepoznali kao suputnika s kojim će poliklinika dalje rasti. Naša prva Poliklinika Sinteza i do sada je bila prepoznata kao vodeća otorinolaringološka i dermatološka poliklinika za brojne dječje problematike i zahvate. A ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup. Naravno i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike”, poručio je Ognjen Bagatin.

Poliklinika za dječje bolesti Sabol pruža zdravstvene usluge iz čak 14 pedijatrijskih disciplina

A među 26 djelatnika i suradnika je i vrhunski tim stručnjaka specijaliziranih za pedijatrijsku neurologiju. Upravo su stručnjaci iz Poliklinike Sabol zaslužni za znanstveno-istraživački projekt SENDD (System for Early Neurological Deviation Detection), čiji su tvorci i voditelji ravnatelj poliklinike Goran Krakar, specijalist pedijatar i neuropedijatar i s informatičke strane Tomislav Strgar iz TIS Grupe.

Riječ je o sustavu koji putem umjetne inteligencije, na temelju video snimki vrpoljenja djeteta, pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta. I dodajmo, osnivač Poliklinike Sabol i jedan od vodećih neuropedijatara u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Zlatko Sabol, podsjeća kako je njegova Poliklinika jedan od pionira privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj. I pogotovo kada je riječ o pedijatriji. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Poliklinike na adresi poliklinika-sabol.hr.

“Izuzetno sam ponosan što smo u Futura Medical Groupu našli partnera koji razmišlja jednako progresivno kao mi. Svojom odlukom napuštanja sigurnog posla na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb i odustajanja od znanstvene karijere prije 30 godina pokazao sam spremnost na rizik, ali i vjeru u uspjeh stvaranja novog modela pedijatrijske prakse. I na obostrano zadovoljstvo naših malih bolesnika, njihovih roditelja i medicinskih djelatnika. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj. Ona je danas prihvaćena kao izvrsna te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor”, dodao je primarijus Sabol.

Futura Medical Group teži postati jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji, ali i najbolje mjesto za rad u zdravstvu

Primarijus Sabol ostaje prisutan kao član Poliklinike, dok Goran Krakar ostaje na mjestu ravnatelja. Futura Medical Group, u stopostotnom vlasništvu Futura Partners, vođena je ekspertizom Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, pokretačima izuzetnog rasta i uspjeha zagrebačke Poliklinike Bagatin. A koji sada stoje i iza Poliklinike Sinteza.

“Vizija naše grupacije, koja teži postati jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji i najbolje mjesto za rad u zdravstvu, ogleda se u cilju uspostavljanja jedinstvene zdravstvene platforme. Ta platforma nam omogućuje optimizaciju resursa kroz centralizirano vođenje pojedinih odjela. Poput odjela ljudski potencijali, informacijski sustav, marketinške aktivnosti, pravna podrška, nabava i administracija. A time i fokus na kontinuirano unaprjeđenje usluge za naše pacijente. Kroz sinergiju poliklinika različitih grana medicine unutar naše grupacije, našim djelatnicima omogućit ćemo kvalitetniju razmjenu znanja i najboljih praksi. Ali i pružanje sveobuhvatnije zdravstvene usluge za naše pacijente”, rekao je Bojan Pintarić, direktor Futura Medical Groupa.

Futura Partners projekt je skupine uspješnih poduzetnika i poslovnih ljudi. I to onih koji su spremni u male i srednje hrvatske tvrtke s velikim potencijalom rasta ulagati tzv. pametni novac. Točnije, financijska sredstva, znanje i iskustvo. A uz Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, njihov kolektiv čine i Luka Abrus Fijačko i Alan Sumina iz ICT sektora te Berislav Horvat, Krešimir Šikić i Filip Jelić iz bankarstva, financija i revizije. Također, tu su i odvjetnici Josip Konjevod i Zlatko Knezović te serijski poduzetnik Saša Cvetojević.

Tagged