rocketman / elton john

Rocketman – epska glazbena fantazija o Eltonu Johnu

Kada se riječima ne može opisati nečija karizma, emocije, strast u izražavanju umjetnosti, jasno je da se radi o živućoj legendi čije će pjesme još dugo utjecati na glazbenu industriju i glazbu općenito.

Nesumnjivo jedan od najsvestranijih izvođača, umjetnika, pjevača i glumca, ovaj genijalni samouk konstantno je privlačio interes publike i medija gdje god je bio. Njegove privlačne, uzbudljive, respektabilne i karizmatične pjesme pjevati će se još dugo i imati utjecaj na buduće generacije.

Elton John je britanski pjevač, pijanist i skladatelj i jedan od najpopularnijih glazbenika 20. stoljeća. Uz prodaju više od 250 milijuna ploča, uspio je i na Broadwayu, komponirajući glazbu za Tonyem ovjenčan hit, Billy Elliot, a jedinstvena mješavina pop i rock stilova Eltona Johona pretvorila je u jednu od najvećih glazbenih ikona 20. stoljeća, ali i glazbe općenito.

Osim publike i kritika ga je nagradila brojnim nagradama. Dobio je pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, jedan Zlatni globus i jednog Oscara.

………………………………………………………….

Rocketman je epska glazbena fantazija o nevjerojatnoj priči o Eltonu Johnu. Film prati fantastičnu transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna. Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture.

U biografskom filmu Taron Egerton izvodi neke od najpoznatijih Eltonovih pjesama. Jamie Bell glumi Eltonovog dugogodišnjeg tekstopisca Berniea Taupina, Richard Madden je u ulozi Eltonovog prvog menadžera Johna Reida, a Bryce Dallas Howard je Eltonova majka Sheila Farebrother.

Sam Elton John je rekao da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od Tarona…

Jedini način pričanje priče o Eltonu Johnu jest proživljavanje njegove fantazije. Ako ste voljeli filmove kao što su Bohemian Rhapsody i A star is born onda ne smijete propustiti ovu epsku ekranizaciju

Film Rocketman u distribuciji Blitza možete pogledati na specijalnoj Tres Chic projekciji u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema, a osim iznenađenja koja vas očekuju u Tres Chic vrećicama, prije filma vas u 19 sati očekuje i nastup Damira Kedže kojeg će pratiti vrhunski glazbenici: Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja na kontrabasu i Ana Gjud na violončelu.

Ključne riječi (tagovi): - - -