radio vinkovci - logotip - 2020.

Radio Vinkovci slave 62 godine u eteru – zabavni, informativni i raznoliki

Radio stanica iz srca Slavonije – Radio Vinkovci – već 62 godine lete radijskim frekvencijama! Od davne 1958. godine uljepšava jutra, upotpunjuje radne dane i svaku vožnju čini zanimljivijom najnovijim hitovima i najaktualnijim vijestima iz Vinkovaca, Slavonije i Hrvatske. Radio Vinkovci jedna su od najstarijih postojećih hrvatskih radio frekvencija, a svoj program emitiraju u kontinuitetu od 5. studenog 1958. godine.

U svojim počecima radio je na frekvenciji 226,4 mHz emitirao svaki dan od 15 do 17, a nedjeljom od 8 do 12 sati. Od 6. lipnja 1988. godine Radio Vinkovci emitira program na frekvenciji 90,2 mHz. A od početna tri sata, danas program ovog popularnog radija traje 24 sata dnevno. Informativnim programom svakodnevno donosi događanja u gradu, regiji te aktualnosti s državne razine. A tu je i zabavni dio programa koji uveseljava pjesmama 80-ih, 90-ih te najnovijim hitovima.


Prisutni u eteru ovako dugi niz godina, vrijedan tim perspektivnih i kreativnih ljudi od samog početka nastoji zadovoljiti želje svih slušatelja, bez obzira na dob ili spol. Nećemo govoriti o tome kako je bilo prije. Istaknut ćemo kako se radio danas, na svoj 62. rođendan, može pohvaliti još boljim programom, zahvaljujući kojemu je postao jedan od najslušanijih u ovom dijelu Slavonije.

Radio Vinkovci u svom 24-satnom programu donosi više od 3.000 minuta vlastite produkcije tjedno

Tu je i 80 minuta dnevnog informativnog programa i te gotovo 1000 minuta dnevno najboljih domaćih i stranih hitova. Kroz 25 emisija radio prati sve aktualnosti i događanja u gradu, manifestacije i popratne događaje. Također, čuva, njeguje i promiče hrvatski nacionalni identitet, kulturu i jezik, kulturno obogaćuje zajednicu te promiče civilno društvo i demokratske standarde.

Programima za djecu i mlade promovira uspjehe onih na kojima ostaje svijet i promiče ime Vinkovaca Uz dva radijska voditelja, popularne Zolju i Sikija, svakodnevni program osvježile su i mlade voditeljice. To su studentice Ema, Laura i Tena, koje svojim zaraznim smijehom i popularnim hitovima u vinkovačke domove unose dozu veselja. A ona nam je svima u ovim trenucima i više nego potrebna.

Novosti ima i u informativnom programu, organizira se i nagradna igra!

Novinarka Tihana iskusno i profesionalno prenosi sve aktualne informacije iz Vinkovaca i okolice. Planiranjem i organizacijom prikupljanja, proizvodnjom i distribucijom informacija, vijesti, dnevnik i ostale emisije informativnog karaktera poprimile su novi oblik. Zahvaljujući njemu vinkovčani ne moraju brinuti da će biti zakinuti informacijama.

I ne zaboravite, u četvrtak, 5. studenog 2020. godine, budite uz valove radija koji “popravlja dan”. Pažljivo slušajte što vam naši voditelji imaju za reći i možda baš vi budete jedan od dobitnika 62 nagrade, koje će svim slušateljima biti podijeljene uživo u eteru. Podsjetimo, ovaj popularni slavonski radio – radio Vinkovci – možete ih slušati na frekvenciji 90.2 MHz-a. Ukoliko niste u dometu odašiljača, slušajte ih preko online streama na mrežnoj stranici na adresi onlineradiobox.com/hr/vinkovci/.

ema, laura i tena - radio vinkovci - 2020

Digitalno doba radija stiglo je i Radio Vinkovce

Naime, u tijeku su pripreme na uvođenju nove tehnologije pod nazivom DAB+ (digital audio broadcasting). Dodajmo da ova digitalna platforma dolazi iz tvrtke Odašiljači i veze (OiV). Kada se ova nova tehnologija uvede, emitiranje i prijam radio programa bit će bez smetnji.

Također, bit će povećan izbor programa te dostupnost višestruko većem broju slušatelja. Postojeći FM signal neće se gasiti, ali je prostor sužen jer nema mjesta za nove nakladnike. Digitalni signal novim će nakladnicima omogućiti rad, a postojećima proširenje i osuvremenjivanje sadržaja.

Tagged