qatar airways - airport zagreb croatia - 2022.

Qatar Airways slavi desetu obljetnicu izravnih zračnih letova za Zagreb

Qatar Airways proslavio je u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. godine 10. godišnjicu svog prvog leta za Zagreb. A tom prilikom je zrakoplov leta QR217 dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom. Nakon dolaska uslijedila je mala svečanost u zračnoj luci, na kojoj su dužnosnici Qatar Airwaysa i Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb istaknuli važnost usluge koja povezuje Dohu s glavnim gradom Hrvatske. Dodajmo da su putnicima na odlaznom letu QR218 podijeljena su licitarska srca, tradicionalni suvenir grada Zagreba.


Qatar Airways nedavno je povećao broj letova za Zagreb. Tako tvrtka sada nudi do pet letova tjedno, koristeći najsuvremeniji zrakoplov Airbus A320 s 12 sjedala u poslovnoj i 120 sjedala u ekonomskoj klasi. A dodajmo da je od početka letenja Qatar Airwaysa prema Zagrebu prevezeno više od 800.000 putnika. Kako bi obilježio ovu veliku godišnjicu, Qatar Airways je objavio i posebnu promotivnu akciju do najpopularnijih odredišta u mreži, kao što su Maldivi, Bangkok, Phuket, Bali i Sejšeli. U toj akciji se nude velike uštede u ekonomskoj i poslovnoj klasi.

Qatar Airways, nacionalni prijevoznik države Katar, nastavlja širiti svoju mrežu

Ta mreža trenutno broji preko 140 odredišta te ima sve više frekvencija koje se dodaju ključnim čvorištima. Tako Qatar Airways putnicima nudi vrhunsku povezanost i opcije putovanja. Ova višestruko nagrađivana zrakoplovna tvrtka proglašena je zrakoplovnom tvrtkom godine na dodjeli svjetskih zrakoplovnih nagrada 2021. godine. Nagradu mu je dodijelio Skytrax, međunarodna organizacija za ocjenjivanje zračnog prometa.

Qatar Airways je također proglašen i kao prijevoznik sa najboljom poslovnom klasom na svijetu. Ima i najbolji business class lounge, najbolje sjedalo poslovne klase na svijetu, a proglašena je i najboljom zrakoplovnom tvrtkom na Bliskom istoku. Qatar Airways i dalje stoji na samom vrhu industrije nakon što je po šesti puta osvojio glavnu nagradu. Već su ju osvojili 2011., 2012., 2015., 2017., 2019. i 2021. godine.

Putujte svijetom po najvišim standardima

Središte tvrtke, Međunarodna zračna luka Hamad (HIA), nedavno je priznato kao najbolja zračna luka na svijetu za 2021. godinu od strane Skytrax World Airport Awards 2021. Osim toga, ova tvrtka je postala prva globalna zrakoplovna tvrtka koja je postigla prestižnu ocjenu sigurnosti zračnog prijevoznika COVID-19 s 5 zvjezdica od strane Skytraxa. To je uslijedilo nakon uspjeha HIA-e kao prve zračne luke na Bliskom istoku i u Aziji koja je dobila ocjenu sigurnosti zračne luke Skytrax s 5 zvjezdica.

Ove nagrade pružaju jamstvo putnicima diljem svijeta da zdravstveni i sigurnosni standardi zračnog prijevoznika podliježu najvišim mogućim standardima profesionalnog, neovisnog nadzora i procjene. Za sve detalje svih mjera koje se provode na zrakoplovima i u HIA-i posjetite mrežnu stranicu na adresi qatarairways.com.

Video: Introducing QVerse | Qatar Airways

Tagged