zvonimir belić, direktor rajske - 2020

Proizvođač specijalnih sorti rajčica “Zarja grupa” mijenja ime tvrtke u “Rajska”

Najznačajniji i najveći proizvođač specijalnih sorti rajčica u Hrvatskoj, Zarja grupa d.o.o., mijenja ime tvrtke u Rajska d.o.o. Povod promjeni je rebranding proizvoda za koji su se odlučili u travnju prošle godine, od kada su njihove rajčice dostupne pod imenom Rajska te s novim sloganom “Miris ljeta, okus raja”.

Staklenici Rajske nalaze se u Kerestincu pokraj Svete Nedelje, a proizvodnja cherry, shake i cocktail sorti rajčica odvija se metodom hidroponije čija specifičnost je kontinuirana berba tijekom devet mjeseci, odnosno u razdoblju od travnja do prosinca.

Rajska rajčice se uzgajaju potpuno prirodnim procesom uz pomoć marljivih ljudi, sunca i čak 10 000 bumbara. Tvrtka godišnje proizvodi 3 milijuna komada pakirane rajčice, koja se prodaje u Hrvatskoj i Sloveniji, a od prošle godine i u Srbiji. 2017. godine zaprimili su sredstava Europske unije te nastavili investicijski ciklus i 2019. proširili kapacitete na površinu od dodatnih 2,5 Ha, čime ukupna proizvodna površina sada iznosi 5 Ha.

2013. godine rajčice iz Svete Nedelje uvrštene su u 50 najpriznatijih proizvođača cherry i cocktail sorti na svijetu te od tada ova tvrtka posjeduje certifikat GLOBALG.A.P.

O tvrtci Rajska

Tvrtka Rajska proizvodi cherry, shake i cocktail sorte rajčica u najmodernijim staklenicima u Kerestincu pokraj Svete Nedelje. Rajska rajčice dostupne su u velikim robnim centrima na hrvatskom, slovenskom i srpskom tržištu.

Uzgoj rajčica u potpunosti se odvija prirodnim putem, bez prskanja, tehnologijom hidroponije što omogućuje berbu, odnosno dostupnost proizvoda, tijekom 9 mjeseci u godini – u razdoblju od travnja do prosinca.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -