dm pro climate / 2021.

Pro Climate – dm razvio novu liniju proizvoda koji su neutralni za okoliš

Tvrtka “dm” je na sam Dan planeta Zemlje – 22. travnja – u ponudu vlastitih robnih marki uvrstio okolišno neutralne proizvode Pro Climate. Ti proizvodi koje je dm razvio uz podršku Tehničkog sveučilišta u Berlinu, prihvatljiviji su za okoliš od usporedivih alternativa. Oni u obzir ne uzimaju i ne kompenziraju isključivo emisije CO2, već i četiri dodatna utjecaja na okoliš – zakiseljavanje, fotokemijski smog, eutrofikaciju i oštećenje ozonskog omotača.

Sveobuhvatno su analizirani učinci na okoliš koji se javljaju tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. A ciklus počinje od prikupljanja sirovina, proizvodnje, transporta, uporabe pa sve do odlaganja. Utjecaj na okoliš u razvoju proizvoda smanjen je optimizacijom proizvodnih procesa, sastojaka ili pakiranja što je više moguće.

Preostale, neizbježne utjecaje na okoliš dm kompenzira u onoj mjeri u kojoj su nastali u fazama proizvodnje i odlaganja, uključujući vađenje sirovina. Kompenzacija se vrši u suradnji s tvrtkom HeimatERBE GmbH, ulaganjem u obnovu područja s niskom ekološkom vrijednošću ili onečišćenih područja. To dugoročno stvara ekološki vrijedne biotope koji pomažu u promicanju biološke raznolikosti i suočavanju s učincima klimatskih promjena.

Okolišno neutralnim proizvodima Pro Climate proširena je ponuda dm marki, a njih čine Denkmit, alverde, SUNDANCE, Jessa i Sanft&Sicher. Marke obuhvaćaju toaletni papir, ženske higijenske uloške i proizvode za sunčanje. Također, tu su i preprarati za njegu kose, tijela i lica te deterdžente za pranje posuđa i rublja. Detaljnije informacije o proizvodima Pro Climate dostupne su na internetskoj stranici dm-a na adresi dm.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -