Günter Bauer - DM - 2020

Preminuo Günter Bauer – suosnivač i član društva dm – drogerie markt u 77. godini života

Günter Bauer, suosnivač i suvlasnik društva dm-drogerie markt Austrija preminuo je u nedjelju, 4. listopada 2020. godine u 77. godini života u Salzburgu. Njegov životni put u dm-u započeo je pozivom Götza Wernera, dugogodišnjeg veslačkog prijatelja, da dođe u tvrtku. Zajedno su 1976. godine osnovali dm-drogerie markt u Austriji. Tako se jedno sportsko prijateljstvo pretvorilo u poslovno partnerstvo koje je oblikovalo drogerijsko tržište u godinama koje slijede. Početkom devedesetih Günter Bauer inicirao je širenje dm-a u još 11 zemalja srednje i jugoistočne Europe, među kojima je i Hrvatska, a koje su i danas dio dm koncerna. Do 2008. godine bio je predsjednik Uprave dm-drogerie markta Austrija, a dužnost predsjednika Nadzornog odbora dm-a u Hrvatskoj obnašao je do konca 2017.


dm je u Hrvatsku stigao zahvaljujući iskazanoj hrabrosti Güntera Bauera koji je u neizvjesnim ratnim vremenima odlučio da će upravo dm, kao prvi zapadnoeuropski maloprodajni lanac, ulagati u Hrvatsku. Tako je krajem 1994. godine došao u Zagreb, osnovao tvrtku te angažirao Mirka Mrakužića za njezino vođenje. Udruženim snagama otvorili su prvu dm prodavaonicu u Hrvatskoj u proljeće 1996. godine u zagrebačkoj Dubravi, a nedugo potom nastavili su širenje te tako dm danas broji 160 prodavaonica diljem Hrvatske.

Vizija Güntera Bauera da stvori tvrtku koja u središte svega stavlja čovjeka omogućila je dm-u da izgradi jedinstven odnos povjerenja s kupcima i djelatnicima što potvrđuje činjenica da je dm u Hrvatskoj čak sedam godina proglašen najboljim poslodavcem i 11 godina zaredom poslodavcem prvog izbora. Njegova vizija bila je i ostat će temelj dm-a kao tvrtke kojoj su potrebe kupaca i djelatnika te boljitak zajednice fokus poslovanja – i u Hrvatskoj, ali i u ostalim zemljama koncerna. Uvelike zahvaljujući tom pristupu i vodstvu Güntera Bauera, dm je također postao najuspješnija drogerija u Europi koja danas posluje u 13 zemalja s gotovo 3660 prodavaonica i više od 62000 djelatnica i djelatnika.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged