flixbus setra autobus na kat 2017

Po uzoru na avio kompanije FlixBus uveo rezervacije sjedala u autobusu

FlixBus, europski lider u prijevozu putnika započeo je s pilot projektom rezervacije sjedala koji nudi mogućnost kupovine točno određenih mjesta u autobusu. Putnici će tako moći izabrati između tri kategorije sjedala ovisno o njihovoj poziciji te radi li se o standardnom ili katnom autobusu. U ponudi su klasična sjedala po izboru putnika, panoramska koja nude bolji pogled te sjedala uz stol (dostupna u katnim autobusima). Sva preostala nerezervirana mjesta putnik po ulasku u autobus i dalje bira sam.

“Provedenim anketiranjem i istraživanjem među našim putnicima naišli smo na odobravanje mogućnosti odabira posebnih ili željenih sjedala u autobusu. Prva iskustva putnika su jako dobra, a iskazani interes nas je ugodno iznenadio”, rekla je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South.

Rezervaciju sjedala trenutno je moguće napraviti samo preko FlixBus web stranice te na određenim linijama:

  • linija Zagreb – Ljubljana – München – Augsburg – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim – Frankfurt s polascima u 8:00, 12:30 i 15:45;
  • linija Zagreb – Ljubljana – München – Rosenheim s polaskom u 23:00 sata;
  • linija Vukovar – Vinkovci – Županja – Slavonski Brod – Nova Gradiška – Kutina – Zagreb – Ljubljana – München – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim – Frankfurt s polaskom u 19:30 sati;

Ovisno o dužini putovanja putnik će za sjedalo po želji izdvojiti od 1 do 3€, za panoramsko od 4 do 6€, a za sjedalo uz stol koji imaju samo katni autobusi od 2 do 4€.

Ulaganje u proizvod: putovanja prema individualnim potrebama svakog FlixBus putnika

“Ovim pilot projektom željeli smo putnicima ponuditi mogućnost da odaberu sjedalo u autobusu koje im najbolje odgovara. Tako putnik putovanje autobusom može bolje i kvalitetnije prilagoditi svojim individualnim potrebama pogotovo ako su u pitanju dalje relacije kada se stavlja naglasak na što veću udobnost”, dodala je Petra.

Poslovni model FlixBusa putnika stavlja u središte strategije razvoja te s pametnim mrežnim planiranjem autobusnih linija i stalnim ulaganjem u najviše tehnološke inovacije, FlixBus je u pet godina uspio kreirati najveću međunarodnu mrežu linija diljem Europe s preko 250.000 dnevnih veza, kroz 26 europskih zemalja u 1.400 destinacija.

Osim udobne i sigurne vožnje, putnicima je omogućen besplatan Wi-Fi, utičnice pored sjedala, više prostora između sjedala, besplatna prtljaga te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska, online kupovina karata bez čekanja u redovima na blagajnama kao i identifikacija putnika samo putem QR koda i pametnog telefona. Zahvaljujući svim ovim mogućnostima putovanja po prihvatljivim cijenama, FlixBus je od osnutka prevezao više od 100 milijuna putnika diljem Europe.

O autobusnom operateru FlixBus

FlixBus je mladi, europski autobusni operater koji od 2013. godine pruža alternativan, udoban i zeleni način putovanja diljem Europe dostupan svačijem džepu. Zahvaljujući mrežnom planiranju i izvrsnom hi-tech pozadinskom sustavu, FlixBus nudi 250.000 autobusnih veza dnevno u 1.400 destinacija i 26 zemalja te predstavlja najveću europsku međunrodnu mrežu autobusnih linija.

Osnovan u Njemačkoj, start-up od samih je početaka prigrlio iskustvo i kvalitetu regionalnih malih i srednjih poduzeća te s njima uspješno surađuje. Sa sjedištem u Berlinu, Münchenu, Parizu, Zagrebu, Milan, Stockholmu i Amsterdamu, FlixBus timovi bave se mrežnim planiranjem, korisničkom podrškom, kvalitetom, marketingom i prodajom, kao i procesom planiranja poslovnog i tehnološkog razvoja.

Regionalni autobusni partneri, koji su najčešće obiteljska uspješna poduzeća građena na generacijama uspjeha, odgovorni su za svakodnevno obavljanje prijevoza putnika i flotu zelenih autobusa, koji se odlikuju najvišim standardima udobnost i sigurnost. Inovacija, poduzetnički duh i snažan međunarodni brend u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća, čine snažnu mrežu autobusnih linija unutar Europe.

Ovaj jedinstveni međunarodni poslovni model omogućio je zelenim FlixBusevima milijune putnika iz cijele Europe te stvorio tisuće novih radnih mjesta.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -